Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1

Відомий тренер вважає, що коуч розраховує отримати роботу в «Поліссі»

Відомий тренер Олег Федорчук прокоментував можливу відставку коуча «Дніпра-1» Юрія Максимова в разі неперемоги над «Кривбасом», про що заявив сам Максимов.

- Ваш прогноз на матч «Дніпро-1» - «Кривбас»?

- Грають дві команди, які вирішують різні завдання. «Кривбас» умовно бореться за друге лігочемпіонівське місце з «Динамо», а у «Дніпра-1» і зовсім відсутні чіткі завдання у зв'язку з фінансовими труднощами. Не додають оптимізму і постійні чутки, що провідні гравці, Гуцуляк і Піхальонок, можуть покинути команду. Це точно демотивує «Дніпро-1». Але це міні-дербі, адже команди з однієї області, тому гра буде емоційною. Мій прогноз - більш мотивований «Кривбас» переможе з рахунком 2:1.

- Максимов заявив, що подасть у відставку, якщо «Дніпро-1» не виграє у «Кривбаса».

- Я взагалі не розумію, для чого Максимов це сказав. Напевно, зробив сигнал «Поліссю», що готовий повернутися. Гравців «Дніпра-1» його заява точно не мотивує. Якби тренер очолював команду років сім, як Кварцяний, і таке сказав, то це ще можна зрозуміти. Але ця заява Максимова не дає плюсів ні йому, ні підготовці, ні гравцям. Навіщо лякати своїм відходом? Хочеш іти - іди! У нас не рабовласницький лад.

Чи не можуть гравці плавити Максимова? Ні. Максимов у всіх командах був у дуже довірливих стосунках із гравцями. У нього є обойма, 12-13 футболістів, які завжди грають. За таких обставин основний склад дорожить цим своїм статусом.

- Як думаєте, Максимов справді піде у відставку, якщо «Дніпро-1» не переможе «Кривбас»?

- Якщо тренер озвучив думку про можливий відхід, то він довго точно не пропрацює. І поразка від «Кривбаса» - це найменша причина звільнення. Чому Максимов це заявив перед грою з «Кривбасом»?

«Кривбас» зараз більш солідна, більш збалансована, більш мотивована команда, ніж «Дніпро-1». «Дніпро-1» не виграв у «Миная», у якого зарплати менші, ніж у деяких команд Першої ліги. Чому Максимов не пішов після цього матчу? Ось це питання. Тому я не розумію, на кого розрахована заява Максимова. Може, для слабохарактерних?

- Якщо Максимов піде з «Дніпра-1», який наступний клуб він може очолити в Україні?

- Чи реальний варіант Максимов для «Полісся»? Я думаю, запасний. Його і брали спортивним директором під приціл майбутнього тренера, але щось пішло не так. Припускаю, що ці ось гойдалки Максимова в «Дніпрі-1» пов'язані якраз-таки з «Поліссям». На сьогодні багато хто з амбітних тренерів розраховує потрапити туди.

Матч «Дніпро-1» - «Кривбас» відбудеться 6 травня о 13:00 за київським часом.

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 29 вересня 2024, 19:44 38

Наша команда впевнено розібралася з Венесуелою

Коментарі