НІКОЛІНІ: «Шахтар продовжує брати відмінних гравців, роблячи їх великими»

У стані «гірників» вважають, що не лише Судаков може поїхати на підвищення до топ-чемпіонатів Європи

Один із членів тренерського штабу «Шахтаря» Карло Ніколіні розповів про талантів, які наразі грають у таборі «гірників», відповівши на запитання італійських журналістів, хто з них міг би стати у нагоді топ-клубам Серії А.

«З огляду на те, скільки гравців ми даємо до збірної України, яка гідно кваліфікувалася на чемпіонат Європи, а також поставила Італію у скрутне становище, я вважаю, що не один гравець «Шахтаря» завдяки досвіду, якостям, аналізу може зіграти на чудовому рівні за італійські команди ще з урахуванням того, що багато з них молоді, дуже молоді, але в той же час із великим міжнародним досвідом. Тому що гра у Лізі чемпіонів щороку, гра у збірній, в цих умовах, теж веде до того, щоб становитися кращими за інших, хай навіть і тих, котрі старші на три-чотири роки».

«Тож ми могли б назвати багато імен: від Матвієнка до Бондаря, від двох бразильців, взятих останніми, Марлона та Кевіна, але не тільки - ще й Егіналду та Невертона, не кажучи вже про тих, кого усі знають - Судакова та Бондаренка, котрі є двома феноменами. А ще маємо такого нападника, як Сікан, котрий забивав у Лізі чемпіонів «Барселоні», забивав «Порту», забивав за збірну».

«Отже, є багато гравців, і нам, очевидно, потрібно це розуміти, обираючи якусь команду, де вони можуть бути найкориснішими. Але, повторюся, якість гравців «Шахтаря» чудова, в тому числі завдяки чудовій роботі клубу, насамперед президента, генерального директора, спортивного директора, скаутів та персоналу, бо без якості не отримаєш тих результатів, які в нас є, особливо у поточній ситуації. Ось уже 10 років, як ми не граємо вдома, ми далеко від «Донбас Арени», ми колесимо світом та Україною, проте продовжуємо вигравати чемпіонати, штампувати талантів, продавати гравців у топ-клуби Європи. Ми продовжуємо брати відмінних гравців, яких робимо великими, щоб потім із західного ринку на них приїжджали дивитися й казали: «Вони прийшли із «Шахтаря», тому в них європейська культура, і тому вони вже можуть бути готовими до великих західних команд, які замість цього не ризикують через чергового молодого гравця-бразильця», - розповів Ніколіні.

Раніше Ніколіні заявляв, що клуб не збирається утримувати своїх найкращих гравців, якщо стосовно них надійдуть гідні пропозиції.

Олексій Сливченко Джерело: Milan News
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 червня 2024, 14:57 20

Колишній нападник «Динамо» не згоден, що нинішнє покоління збірної є найсильнішим в історії

Коментарі