Кирило СІГЕЄВ: «Зіграти проти Мессі на Олімпіаді? Це буде космос!»

Півзахисник «Олександрії» відповів на кілька запитань стосовно виступів за збірні України

Півзахисник «Олександрії» Кирило Сігеєв відповів на кілька запитань стосовно виступів за збірні України.

- Давай поговоримо про збірну. Минулого літа Ротань брав тебе на збір перед Євро-2023, але у фінальну заявку ти не потрапив. Там без шансів було пробитися?

- Так. Дуже сильно виглядали Бондаренко, Криськів, Судаков, Бражко, Желізко. Я дуже радий, що перед Євро був з хлопцями, перевіривши себе на їхньому фоні. Лише подяка Руслану Петровичу за надану можливість.

- Але в тебе ще є час довести свою профпридатність перед Олімпіадою.

- Буду робити все від себе залежне, щоб потрапити в олімпійську збірну України. Дуже хочеться потрапити до заявки, але знову буде дуже серйозна конкуренція.

- Новий наставник молодіжки Унаї Мельгоса так само тебе викликав, але ти мало отримував часу в кваліфікації Євро-2025. Все ж, можеш судити: чим відрізняється футбол, який ставить Ротань та Мельгоса?

- Це дві різні системи гри. Мельгоса хоче більше грати вертикально, агресивно вперед, без явного контролю м'яча. Руслан Петрович хоче бачити структурний вихід з оборони, з контролем, менш агресивно. Дуже цікаво працювати з обома тренерами. Якщо всі команди будуть так грати, такий футбол стане цікавіше дивитися. Молодіжка проводить класний відбір. Дарує позитив, який потрібний нашій країні в цей непростий час.

- Ти був учасником дебютного матчу в історії олімпійської збірної проти Японії (0:2). Які спогади залишило по собі відрядження на іншу частину світу?

- Дуже важке відрядження з точки зору логістики: зміна поясів, важко адаптуватися було. Корисно зіграти з сильною командою. Повний стадіон, чого в Україні дуже не вистачає зі зрозумілих причин. Прикро через результат. Хотіли перемоги в першому матчі, але це футбол. Ми розглядали цю гру як підготовку до Олімпіади.

- Напевно, ти бачив новину, що Аргентина може привезти на Олімпіаду чемпіонів світу - зокрема, самого Мессі. Хотілося б випробувати себе на фоні суперзірок?

- Це взагалі буде космос! Однозначно запам'ятається на все життя.

- Це літо буде насиченим в плані футболу, адже чотири українські збірні будуть представлені в фінальних турнірах.

- Це яскраво підтверджує, що клас наших футболістів може бути конкурентним з іншими опонентами. Той факт, що багато українських хлопців опинилися за кордоном, зробить сильнішою нашу збірну в тривалій перспективі.

Раніше Кирило Сігеєв поділився очікуваннями від матчу проти «Руха».

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 вересня 2024, 00:20 6

Матч переривався через поведінку фанатів