Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»

Перша ракетка України розповіла про важливість роботи свого благодійного фонду

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про те, що змушує її плакати, про своє щасливе місце та про важливість роботи свого благодійного фонду:

- Еліно, що може змусити тебе плакати?

- Просте запитання. Це новини з України, які я постійно отримую, в принципі щодня. Навіть коли розмовляю з бабусею. Так, це дійсно дуже сумно. Майже щодня ми спілкуємося, хоча часом через різні часові пояси це буває складно робити. Але я завжди намагаюся підтримувати з нею зв'язок, перевіряти як її стан, як її ментальне здоров'я, тому що це дуже складно. Моє рідне місто Одеса атакують уже багато днів, тому всім там дійсно дуже важко. Тож я намагаюся перевіряти, як вони, і їхні повідомлення та новини від них змушують мене плакати.

- Я не знаю, як ти можеш виходити на корт і змагатися. Адже це таке навантаження....

- Іноді буває справді дуже важко. Я рада, що поруч зі мною є моя команда, яка все це розуміє. Є мої друзі, з якими ми спілкуємося і намагаємося допомогти. Багато що вдається зробити завдяки роботі мого благодійного фонду, ми збираємо кошти для дітей тощо. Ось це і допомагає мені рухатися далі, коли я допомагаю людям, які цього потребують.

- Наскільки для тебе важлива робота твого фонду?

- Дуже важлива. Коли я завагітніла, то війна щойно розпочалася, тож у мене насправді був час сісти і вивчити, що я можу зробити, як я можу допомогти моїй країні. І маючи свою платформу, яка вже в мене була, робити кожного дня для українців щось, що я можу. Тому що я сама перебуваю в безпечному місці, я подорожую по всьому світу і маю стільки можливостей. Тому я і команда фонду намагаємося створювати якісь проєкти, зокрема й програму з ментального здоров'я для дітей. Це моя місія. І як топ-спортсменці з України, важливо це використовувати.

- Назви своє щасливе місце.

- Щоразу як я приїжджаю в Україну, я отримую такий заряд енергії від людей, у них неймовірний, сильний дух. Коли я їду після цього на турніри, я почуваюся дуже зарядженою, хочу відплатити їм, показати хороший результат. Вони мене дуже мотивують. Тому моє щасливе місце - це Україна.

- Це запитання від нашого попереднього гостя, Френсіса Тіафо. І воно звучить так: «Яке твоє «чому», у сенсі чому ти робиш те, що робиш щодня?».

- Ох, Френсісе (сміється), це таке глибоке питання. Добре. Що ж, моє бачення змінилося після того, як у нашому житті з'явилася Скай, а також через війну. Зараз я роблю це заради себе. Тобто, я повернулася в теніс, тому що є ще кілька цілей, які я хотіла б досягти, які є в мене на думці. А також тому що я хочу потішити українців, яким не вистачає позитивних новин, а мої виступи, мої результати можуть дати їм невеликий позитив. Тож це почуття керує мною.


 
Данііл Агарков Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 жовтня 2024, 07:14 7

Визнання отримав легендарний аргентинець Дієго Марадона

Коментарі