Глава МОК зробив важливу заяву для «нейтральних» спортсменів із рф

Демонстрація прапора та символу війни суворо заборонена

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що російських спортсменів можуть дискваліфікувати на Олімпійських іграх у разі демонстрації державних символів країни та символів підтримки так званої СВО («спеціальної військової операції»), як у країні-терористі прийнято називати розв'язану ними повномасштабну війну .

«Політичні акції, як і раніше, заборонені під час змагань та на подіумах. Якщо російський спортсмен продемонструє прапор або символ Z, буде розпочато дисциплінарну процедуру, яка може призвести до дискваліфікації», - цитує Баха France24.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Спортсмени з рф та білорусі на них зможуть виступити виключно в нейтральному статусі за умови, що вони не пов'язані з силовими відомствами та не представляють командних видів спорту. МОК не вимагатиме від них підписувати документ про засудження війни. росіян та білорусів не допустять до участі в параді спортсменів на церемонії відкриття, але вони зможуть відвідати захід. У разі завоювання в Парижі золотих медалей їх нагороджуватимуть під спеціально створену музику без слів.

Юрій Вишневський Джерело: France24
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 19 травня 2024, 22:20 3

У 1-му раунді змагань WTA 500 Еліна грає проти Діан Паррі