Олег ДУЛУБ: «ЛНЗ свою програму-мінімум в УПЛ уже виконав»

Головний тренер черкаської команди розповів про перемогу над підопічними Ротаня

21 квітня у поєдинку 25-го туру УПЛ черкаський ЛНЗ в гостях завдав поразки «Олександрії» (2:1).

Головний тренер черкаської команди Олег Дулуб в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що допомогло його підопічним здобути вольову перемогу над підопічними Руслана Ротаня:

- Передусім, хочу уточнити, що після сьогоднішньої перемоги нам вже не загрожує участь в перехідних матчах за збереження прописки в УПЛ. А саме таким було завдання-мінімум для новачка класу найсильніших. Зараз треба докласти зусиль, аби закріпитися в середині турнірної таблиці.

- Все ж, незважаючи на перемогу, черкаська команда навряд чи може записати до свого активу перший тайм.

- Це можна пояснити, передусім, тим, що господарі домінували в опорній зоні, де в них була чисельна більшість.

- І що допомогло добитися зламу в грі?

- Пішли на користь заміни, перш за все в лінії півзахисту, що додало динаміки нашим діям. Заміна нападника Хобленка була вимушеною: в нього була жовта картка, й зважаючи на його заточеність на боротьбу за кожен м'яч, він міг достроково залишити поле. В другому таймі наші командні дії стали більш збалансованими, ніхто з ансамблю не випадав.

- Деякі експерти стверджують, що фарт був на боці ЛНЗ, акцентуючи увагу на тому, що гості забивали після грубих помилок олександрійців.

- Я так не думаю. Річ у тому, що аналізуючи останні матчі суперника, ми звернули увагу на те, що їхні гравці часто помиляються в передачах, коли їх пресингувати в середній зоні. Тому налаштовував підопічних своєю активністю змушувати олександрійців нервувати. Ось чому я вважаю, що нам ніхто ніяких подарунків не робив.

Дуже радий за хлопців, які з кожним матчем діють все впевненіше. Хоча, коли торік я зі своїми помічниками дав згоду очолити ЛНЗ, то черкащани посідали передостаннє місце. Поступово вдалося виправити становище. Добре провели підготовчий період взимку, ефективно попрацювали на трансферному ринку.

Тепер в моєму розпорядженні два рівноцінні склади. Зараз, коли нервове напруження відійшло на другий план, слід зосередитися на вдосконаленні командних дій. Вважаю, що вимогливі вболівальники ЛНЗ заслужили, аби їхня улюблена команда демонструвала й більш видовищну гру.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 21 травня 2024, 08:00 2

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії