Два різних тайми. Динамо розібралось із Минаєм у Києві

Перенесений матч команда Шовковського відзначила впевненою перемогою

Оскільки черговий розіграш української Прем'єр-ліги проводиться в буремні часи, то й не дивно, що певна кількість матчів у нас відбуваються в незаплановані заздалегідь терміни. Як, наприклад, сталось із грою шістнадцятого туру національної першості поміж закарпатським «Минаєм» та київським «Динамо». Вони мали зіграти ще на початку грудня й навіть устигли ввести м'яч у гру, але вже на другій хвилині пролунав сигнал повітряної тривоги.

І якщо з цією вимушеною затримкою було важко щось заподіяти командам, то вирішити питання щодо освітлення на стадіоні, який приймає матчі УПЛ, усе ж таки треба було заздалегідь. А то «раптово» виявилось, що на початку зими проводити матчі о 15 годині й пізніше вже неможливо без штучного світла. Тож гру довелось перенести, а «Минаю» в підсумку - поступитись правом власного поля, бо цього разу від гріха подалі команди зустрічались уже в столиці.

За великим рахунком, у цій зустрічі варто розглядати кожен тайм окремо один від одного. У першу чергу, через стиль гри номінальних господарів поля. «Минай» не те щоб погано провів час до перерви, а просто провалив цей відтинок зустрічі, так і не нав'язавши суперникам атакувального футболу. Тому й отримала команда Любеновича свої два м'ячі, після чого лише оптимісти та палкі вболівальники могли залишати закарпатцям шанси на порятунок.

Уже на п'ятій хвилині голом після красивої стінки з Ванатом на центральному вході до чужого штрафного відзначився Буяльський, а трохи ближче до середини першого тайму «Минай» затиснули всередині штрафного настільки, що Нємчанінов необачно зрізав у сітку власних воріт простріл Ярмоленка з правого флангу чужих володінь. Поміж цими двома епізодами в «Динамо» було ще чимало можливостей додатково збільшити власну перевагу, але команда обмежилась лише цими двома м'ячами. І це також зрозуміло - попереду важкі вихідні.

У другому ж таймі ми очікували на традиційний футбол киян із утриманням переможного рахунку. І якщо з другою частиною завдання вони в підсумку впорались, то цієї самої «традиційності» в їхніх діях узагалі не було. Любенович помахом тренерського пензля зніс свою пару на вістрі атаки під час перерви й повернувся до більш традиційного вибору складу. І це спрацювало.

Не безпосередньо, а побічно, але таки спрацювало. На 48 хвилині Кораблін закрутив м'яч у ближню дев'ятку на завершення передачі Вакули з лівого флангу, і таким чином значно пожвавив саму гру. Його команда підхопила цей настрій і в подальшому створила Бущану чимало проблем.

Воротар «Динамо» в деяких епізодах залишався фактично єдиним, хто хоч якось міг вплинути на ситуацію у власному штрафному, коли рятував від ударів Ременяка чи Устименка, тоді як захист «біло-синіх» звично губив своїх гравців під опікою в критичні моменти. Шовковський через це помітно нервував і воно не дивно - десь посеред другого тайму взагалі здавалось, що на полі перебуває тільки одна команда. І це не «Динамо», певна річ.

Але казкової історії для «Миная» з цього матчу таки не вийшло. Гості зняли з гри досвідчених Ярмоленка та Буяльського наприкінці основного часу, але й без них Дубінчак черговим прострілом із лівого флангу знайшов Волошина, а той не згаяв нагоду забити черговий гол у цьому сезоні. Для нього це взагалі слушна тема, бо наступний матч у чемпіонаті пропускатиме через вилучення в грі проти «Олександрії», тож тут тонкощі регламенту хоч дозволили не втратити ігровий ритм.

Вихідними закарпатський «Минай» гратиме вдома проти львівського «Руху», а київське «Динамо» прийматиме житомирське «Полісся».

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Ременяк - 6,5, Устименко - 6,0, Семотюк - 6,0, Гунічев - б/о, Корнійчук - б/о.

«Динамо» Київ (заміни): Шапаренко - 6,0, Шепелєв - 6,0, Діалло - 6,0, Пономаренко - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Минай» - «Динамо» Київ - 1:3

Голи: Кораблін, 48 - Буяльський, 5, Нємчанінов, 28 (авт.), Волошин, 87

Попередження: Дмитрук, 60, Кисіль, 90+1 - Ярмоленко, 55, Ванат, 75

«Минай»: Бандура - Дмитрук, Скиба, Нємчанінов, Кисіль - Вакула (Корнійчук, 88), Петько, Вітенчук (Семотюк, 66), Кораблін (Гунічев, 87) - К. Попов (Ременяк, 46), Демиденко (Устименко, 46).

«Динамо» Київ: Бущан - Дубінчак, Дячук, Д. Попов, Тимчик - Андрієвський - Кабаєв (Шапаренко, 46), Буяльський (Шепелєв, 61), Ярмоленко (Діалло, 61), Волошин - Ванат (Пономаренко, 89).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 8 (3) - 23 (5)
Кутові: 2 - 10
Офсайди: 0 - 3.

МИНАЙ - ДИНАМО КИЇВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 05:51 0

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі