Україна – Румунія. Шанс зіграти у фінальній частині Кубка Біллі Джин Кінг

Зустріч відбудеться 12-13 квітня

У п'ятницю та суботу, 12-13 квітня, відбудеться зустріч кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг між командами України та Румунії. Зустріч пройде на зелених ґрунтових кортах комплексу Omni Amelia Island Resort у Флориді, США. Переможниці зустрічі виходять у фінальну частину Кубка Біллі Джин Кінг 2024 року.

Збірна України

Українки приїхали на матч практично найсильнішим складом зі своїм лідером у жіночому одиночному розряді Еліною Світоліною та найсильнішими українськими тенісистками у парному розряді Надією та Людмилою Кіченок.

Світоліна цього року має і фінал турніру WTA (Нова Зеландія на початку січня), і 1/8 фіналу Australian Open, в якому вона знялася через травму в першому сеті при рахунку 0-3. Після цього, щоправда, лідер команди України лише двічі дійшла до 1/8 фіналу - на «тисячнику» у Дубаї та «п'ятисотці» в американському Чарлстоні.

Цуренко також двічі дійшла до 1/8 фіналу турнірів WTA нинішнього сезону - у Новій Зеландії та на «тисячнику» у Катарі. На останньому українка не змогла вийти на корт, і її суперниця Наомі Осака далі пройшла без боротьби.

Людмила Кіченок цього сезону є найуспішнішою з тенісисток, які вийдуть на корти у Флориді. У парі з Оленою Остапенко на Australian Open вона дісталася фіналу, а перед цим взяла титул у Брісбені. А в парі із сестрою на початку квітня Людмила зіграла у фіналі турніру в Чарлстоні, який, щоправда, вони програли Ешлін Крюгер та Слоан Стівенс. Фінал турніру в США - поки що найкращий результат сезону і для Надії Кіченок, яка кілька разів доходила до півфіналів з різними напарницями.

Збірна Румунії

Практично найсильніший склад виставила команда Румунії в одиночному розряді, хоч і без тенісистки з найвищим рейтингом Сорани Кирсті. А у парному розряді в румунок зіграють спортсменки з нижньої частини першої тисячі світового рейтингу. Несподіваний вибір, при тому, що у Богдан та Крістіан рейтинг у парному розряді вищий, ніж у Тодоні та Гає.

Ана Богдан вибула вже у першому раунді Australian Open. Після цього вона дісталася фіналу домашнього турніру WTA 250 у Клуж-Напоці, де поступилася у трьох сетах Кароліні Плішковій, а потім тричі поспіль вибувала вже в першому раунді.

Приблизно так само нинішній сезон проводить Жаклін Крістіан. Вона також вибула за підсумками першого раунду Australian Open. Потім були 1/8 фіналу в Австрії та півфінал у Клуж-Напоці, після яких серія з чотирьох ранніх вильотів поспіль. Але Крістіан змогла перервати цю серію чвертьфіналом у Чарлстоні, де нав'язала боротьбу Дар'ї Касаткіній.

Щодо парниць, то обидві частіше виступають на турнірах ITF. На турнірі WTA у нинішньому сезоні вони виступили лише вдома у Клуж-Напоці, де вибули вже за підсумками першого раунду.

Розклад матчів

12 квітня (початок о 20:00 за Києвом)

13 квітня (початок о 18:00 за Києвом)

Прогноз

У принципі, проблем у збірної України із цим складом бути не повинно. Якщо, звісно, вони не створять їх собі самі. Сестри Кіченок свій матч мають вигравати, як і Еліна Світоліна, а Леся Цуренко має виграти один матч із двох точно. Іншими словами - для українок взяти потрібні для спільної перемоги три очки проблемою не повинно бути.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України з рахунком 3:1 чи 3:2.

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 21:10 9

Донецька команда сумарно має 39 трофеїв, а у киян залишилося 38 титулів

Коментарі