Спокійно: б’ють колишні! Динамо в Києві розгромило Зорю

Команда Олександра Шовковського взяла три очки у відкладеному матчі 6-го туру

Матч розпочався під диктовку гравців «Динамо», для якого поле динамівського стадіону столиці столиці було рідним, а не гостьовим. Але діяли вони в невисокому темпі, часом, навіть дуже розмірено. Однак їм вдалося забити швидкий гол.

Уже на 7-й хвилині Ванат обікрав Чурка, після чого Шапаренко в дотик відкинув м'яч під удар Андрієвському. Той приблизно з 13-ти метрів пробив спокійно, акуратно й точно. 0:1.

Гравці «Зорі» відповіли натяком на загострення, але Бущан зіграв холоднокровно і надійно. Потім відбувся дальній удар у виконанні Бутка - голкіпер «Динамо» з другої спроби м'яч забрав. У відповідь пильність Сапутіна перевірив Ванат - воротар луганчан зіграв упевнено. Поступово гра помітно заспокоїлася. Здавалося б, у такому ключі вона триватиме довго. Однак на 22-й хвилині її хід на користь киян хитнув Кабаєв. Він на лівому фланзі уникнув опіки Мічіна і пробив метрів із 30-ти точно в ближню «дев'ятку». 0:2 - гол вийшов на диво!

Отримавши комфортну перевагу, гравці «Динамо» поступово втратили ігрову ініціативу. Цим постаралися скористатися луганчани. Втім, бажання зробити перелом у грі у них виявилося більше, ніж можливостей. Як наслідок, вони лише перед самою перервою зусиллями Бугая реально потурбували Бущана. Натомість незадовго до цього біля воріт «Зорі» виник не менш хороший момент, коли Дячук міг забити після навісу Шапаренка з кутового.

Після перерви гравці «Зорі» продовжили робити спроби домогтися перелому. Динамівці не сильно цьому чинили опір, хоча багато і не дозволяли. На 60-й хвилині у складі «Динамо» на полі з'явився Ярмоленко, що передбачало зміщення акценту дій в атаці киян на його правий фланг. Луганчани відповіли потрійною заміною, коли в гру вступили Ндур, Кирюханцев і Жан Клод. Мабуть, настільки масований десант свіжих сил мав допомогти «Зорі» в прагненні розкусити захист «Динамо». На розчарування луганчан, уже за чотири хвилини після цього м'яч утретє в матчі залетів у їхні ворота. На 67-й хвилині Бражко поставив ефектну крапку в чіткому розіграші кутового. 0:3 - авторами всіх голів «Динамо» у ворота «Зорі» стали колишні гравці луганського колективу.

Кінцівка зустрічі стала формальністю. У динамівців помітно виділявся свіжий Пономаренко. На його рахунку спочатку виявилося попередження, а потім два хороших моменти (другий - із влучанням у стійку). Гравці «Зорі» запам'яталися хіба що ударом Ндура на 90-й хвилині - небезпечно, перспективно, але неточно.

«Динамо», розгромивши «Зорю», піднялося на 3-тє місце в таблиці УПЛ, маючи 44 очки. Позаду залишився «Дніпро-1», у якого 42 пункти і відразу на 2 матчі більше. «Зоря» посідає 12-ту позицію з колишніми 22 очками.

Українська Прем'єр-ліга. Матч 6-го тура

«Зоря» - «Динамо» - 0:3

Андрієвський, 7, Кабаєв, 22, Бражко, 67

Джордан, 34, Бутко, 90+2 - Діалло, 80, Пономаренко, 80

«Зоря»: Сапутін - Батагов, Джордан, Бутко, Вантух, Башич, Мічін (Кирюханцев, 63), Чурко (Мішньов, 46), Антюх (Жан Клод, 63), Бугай (Ндур, 63), Герреро.

«Динамо»: Бущан - Вівчаренко, Попов, Дячук, Тимчик, Бражко (Беніто, 76), Андрієвський, Шапаренко (Діалло, 76), Кабаєв, Волошин (Ярмоленко, 60), Ванат (Пономаренко, 76).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Стадіон: «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ)

ЗОРЯ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки

Заміни «Зорі»: Мишньов - 5,0, Кирюханцев - 5,0, Жан Клод - 5,0, Ндур - 5,0, Хахльов - б/о

Заміни «Динамо»: Ярмоленко - 6,0, Пономаренко - 6,0, Беніто - б/о, Діалло - б/о

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 21:05 4

Чи погодиться сам Довбик перейти до Наполі?

Коментарі