Василь РАЦ: «Більшість угорців не підтримують росію»

Ексгравець «Динамо» Київ – про політичну позицію Угорщини

Легенда «Динамо» Київ Василь (Ласло) Рац прокоментував проросійську позицію нинішнього політичного керівництва Угорщини:

- Мільйони українців відверто зневажають проросійського прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Що з цього приводу думаєте ви, етнічний угорець, який половину життя провів в Україні, іншу половину - в Угорщині?
- Мені не подобалося, коли Орбан блокував рішення ЄС на підтримку України. У наших країн досі напружені відносини. Я дуже хотів би, щоб вони покращилися. Але потрібно враховувати, що Угорщина залежить від російського газу. Не варто забувати про будівництво росією АЕС в Угорщині. Свій відбиток на наші відносини накладає і бажання Угорщини, щоб в Україні етнічні угорці навчалися в школах угорською мовою.

Але навіть за всіх цих нюансів я вважаю, що Угорщина має підтримувати Україну. Принаймні не заважати. Мені телефонують партнери по бізнесу з Угорщини, розпитують про ситуацію. Кажуть, повертайся в Будапешт, в Україні перебувати небезпечно. Насправді прості угорці переживають за Україну. Більшість угорців не підтримують росію.

Олег Дідух Джерело: Чемпіон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 05:15 3

В УАФ обіцяють оприлюднити пізніше рішення щодо Егіналду із Шахтаря

Коментарі