Аутсайдер прагне до більшого. Минай утримав перемогу над ЛНЗ

Команда Желько Любеновича вперше в цьому сезоні перемогла на чужому полі

Хтось ще тиждень тому міг подумати, що клубний футбол пішов на відпочинок через участь футболістів у матчах національних збірних. Для певних колективів цей факт дійсно складає велику проблему в контексті можливості проводити офіційні поєдинки, але для деяких - ні. Наприклад, для черкаського ЛНЗ та закарпатського «Миная», які використали цей вільний період у календарі задля надолуження власних пропущених раніше матчів.

У сімнадцятому турі української Прем'єр-ліги мав відбутись матч на черкаському «Центральному», але поле арени визначили як таке, що не пасує до вимог гри на рівні «елітного» дивізіону. Тоді команди погодились провести гру пізніше, і це «пізніше» зрештою настало саме в той момент, коли на домашній арені «бузкових» нарешті дозволили проводити матчі національної першості, тоді як до цього команда Олега Дулуба двічі приймала суперників поза рідними стінами.

Однак здивувати місцеву публіку в ЛНЗ так і не вийшло. Ні в плані ідеї гри від перших хвилин, ані за ходом власне протистояння в подальшому. Важко сказати, що гості володіли більшою ініціативою при цьому, проте в першому таймі ми б радше визначали саме «Минай» у якості основного претендента на перемогу в цій грі. Команда Желько Любеновича просто демонструвала більш гострий футбол.

І, як наслідок, гості першими відкрили рахунок. Швидкий розіграш на правому фланзі на 33 хвилині дався взнаки, і активний Кораблін ударом під ближню стійку з меж штрафного таки засмутив Пенькова. Щоб відповідати на такий ляпас від суперників, господарям було потрібно хоч м'яч до чужого штрафного довести, але якщо він там і перебував у ногах гравців ЛНЗ, то ні до чого це в підсумку не призводило.

Дулубу й самому не подобалось те, що він бачив на полі у виконанні власних підопічних. Звідси й три заміни після перерви й ще одна на додачу, коли стало зрозуміло, що гра просто не пішла навіть за умов ротації. І все це для того, аби в підсумку «бузкові» пропустили другий гол. Знову «Минай» одним пасом розрізав чужий захист, і з лівого флангу штрафного під удар Устименку покотив м'яч Семотюк.

Далі гості просто зачинились у захисті та, що називається, намагались перетерпіти активність суперників. І вона була доволі значною, тому Кемкіну довелось кілька разів відверто рятувати власну команду. Здебільшого, він це робив успішно, бо закарпатці так і не втратили очки цього вечора. Пропустили - це так, але дебютного м'яча Бара вже в компенсований час навіть для нічиєї було замало.

У наступній грі черкаський ЛНЗ гостюватиме у львівського «Руху», тоді як закарпатський «Минай» прийматиме «Олександрію».

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Наумець - 6,5, Норенков - 6,0, Ейнел - 6,0, Хобленко - 6,5, Олійник - 6,0.

«Минай» (заміни): Корнійчук - 6,5, Семотюк - 6,0, Дмитрук - 6,0, Попов - б/о, Вашкеба - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

ЛНЗ - «Минай» - 1:2

Голи: Бар, 90+3 - Кораблін, 33, Устименко, 59

Попередження: Рибалка, 27, Норенков, 74, Ковальов, 89

ЛНЗ: Пеньков - Каплієнко, Саліху (Норенков, 46), Ковальов, Насонов - Яшарі, Рибалка (Хобленко, 52), Бар - Г. Пасіч (Ейнел, 46), Молло (Олійник, 60), С. Шестаков (Наумець, 46).

«Минай»: Кемкін - Чуєв, Прокопчук, Скиба, Кисіль (Дмитрук, 66) - Петько, Кораблін (Вашкеба, 76), Вітенчук (Семотюк, 55) - Вакула, Устименко (Попов, 76), Ременяк (Корнійчук, 46).

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 14 (5) - 7 (5)
Кутові: 6 - 0
Офсайди: 1 - 1.

ЛНЗ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 16:22 18

Олег Орєхов висловився про ключовий епізод Класичного

Коментарі