У 31 ракеті, які прилетіли по Києву, близько 1500 іноземних компонентів

Зеленський подякував українським захисникам неба за збиті ракети

У ніч на 21 березня росіяни атакували Київ двома балістичними ракетами Іскандер-М / Кинжал, а також 29 крилатими ракетами. За даними Повітряних сил, їх удалося збити.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в ракетах, які російська армія застосувала проти Києва 21 березня, не менш як півтори тисячі компонентів іноземного походження:

«Кожен російський терористичний удар свідчить про те, що санкції світу проти путінської системи ще недостатні. Кожна російська ракета, якою ці нелюди атакують нашу країну, містить компоненти, що виробляються компаніями з інших держав - не росії. У конструкції ракет Х-101 щонайменше 53 типи таких компонентів. У ракеті Кинжал щонайменше 49 типів компонентів, які росія не виробляє.

Значна їх частина - це те, що зроблено компаніями вільного світу і через різні сірі схеми завозиться до росії. Блокувати такі схеми та всіх, хто їх підтримує - це обов'язково. Потрібно більше санкцій. Потрібно більше відповідальності за схеми обходу санкцій.

Вдячний усім державам та лідерам, які це роблять. Але тиску на росію потрібно набагато більше. Лише сьогодні і лише в ракетах, застосованих проти Києва, було щонайменше 1500 компонентів, завезених державі-терористу з нормальних держав. Це має припинитися, і світ має відповідні важелі».

Зеленський подякував українським захисникам неба за збиті в ніч проти 21 березня ракети.

За даними джерела Української правди, метою російської атаки по Києву 21 березня були об'єкти Головного управління розвідки Міноборони України.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 12 травня 2024, 20:03 1

Латвія виграла другий матч на турнірі