Усе вирішилось за тайм. Рух розібрався з Металістом 1925 у Києві

Команда Віктора Скрипника провалила першу половину гри, тому суперники відвантажили їй багато голів

Після нічиєї в минулому турі з ЛНЗ головний тренер «Металіста 1925» Віктор Скрипник у стартовому складі своїх підопічних зробив лише одну кадрову перестановку: замість Борячука в нападі діяв Юсов. У складі «Руха» Віталій Пономарьов після перемоги над «Дніпром-1» замість Притули і травмованого Климчука задіяв Таллеса та Карабіна. В підсумку Підгурський провів свій перший матч в статусі капітана «жовто-чорних».

Обидва суперники активно розпочали гру, в дебюті якої Сич після пасу Карабіна влучив у штангу, але асистент арбітра зафіксував положення поза грою в нападника «Руха». Господарі поля могли першими відкрити рахунок, коли після розіграшу кутового пробивав головою Імереков, Гармаш намагався головою замкнути цей удар, але з близької відстані пробив вище воріт. Натомість гості провели швидку контратаку правим флангом, яка завершилася порушенням правил Фарини проти Квасниці і арбітр вказав на «позначку». Плюман перший раз в УПЛ (у 14-й грі) виконував пенальті і зумів його реалізувати.

Не встигли підопічні Віктора Скрипника оговтатися від такого розвитку подій, як пропустили другий гол. Пастух зробив точну передачу на вихід Квасниці, який холоднокровно прокинув м'яч повз воротаря у порожні ворота. Гра деякий час точилася на підступах до воріт, поки гості не забили ще два голи. Спочатку Підгурський з центральної лінії поля здійснив рейд по прямій до воріт і пробив низом повз воротаря. А через дві хвилини Плюман після передачі Квасниці спокійно пробив у ближній кут, ставши автором першого дубля легіонера з Гваделупи в УПЛ.

На початку другого тайму стався один з ключових моментів гри. Захисник Роман у падінні грубо зіграв проти Проценка і побачив перед собою вже другу червону картку в українських чемпіонатах. Гравці «Металіста 1925» могли швидко скористатися чисельною перевагою, але Арі Моура після пасу Юрченка пробив повз ворота.

Активно увійшов у гру Борячук, який дальнім ударом міг забити гол у ворота своєї колишньої команди, але Ледвій у кидку ліквідував загрозу. Господарі поля продовжували більше володіти м'ячем і намагалися змінити рахунок гри. І тиск на ворота гостей завершився потраплянням м'яча у ворота. Після метушні в штрафному «Руха» найспритнішим на добиванні виявився Русин, який свого часу теж виступав за львівську команду, але арбітр цей гол не зарахував.

І все ж харківська команда під кінець матчу зуміла забити гол. Після передачі Жичикова влучно пробив Імереков, забивши свій 10-й гол в УПЛ, в тому числі перший в складі «Металіста 1925». Арбітр додав 9 (!) компенсованих хвилин, проте більше голів у цьому цікавому поєдинку не було.

В підсумку «Рух» здобув першу в УПЛ велику перемогу над «Металістом 1925». Завершилася нічийна серія «Металіста 1925» у зустрічах з Рухом, яка тривала три гри. Безпрограшна гостьова клубна рекордна серія рухівців в чемпіонаті продовжується 5 матчів: три перемоги поспіль та дві нічиї. Харківська ж команда збільшила два своїх клубних рекордних серіали: безвиграшний - до 9-ти ігор (нічия та 8 поразок) та пропускний - до 14-ти ігор (34 голи).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Мозіль - 6,0, Борячук - 6,5, Русин - 6,5, Жичиков - б/о, Фрімпонг - б/о.

«Рух» (заміни): Лях - 6,0, Холод - 6,0, Руніч - 6,0, Теслюк - б/о, Федор - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Металіст 1925» - «Рух» - 1:4

Голи: Імереков, 84 - Плюман, 18 (пен.), 36, Пастух, 20, Підгурський, 34

Попередження: Червак, 90, Мозіль, 90+1 - Підгурський, 29

Роман, 50 (грубий фол)

«Металіст 1925»: Проценко (Мозіль, 52) - Фарина, Червак, Імереков, Капінус (Жичиков, 81) - Юрченко - Габелок, Арі (Русин, 58) - Гармаш - Бичек (Борячук, 58), Юсов (Фрімпонг, 81).

«Рух»: Ледвій - Роман, Дідик, Слюбик, Сич - Таллес (Лях, 51), Підгурський (Холод, 60), Пастух - Плюман (Руніч, 60), Карабін (Теслюк, 90+4), Квасниця (Федор, 90+3).

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 7 (4) - 11 (6)
Кутові: 7 - 6
Офсайди: 1 - 2.

МЕТАЛІСТ 1925 - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 12:03 0

Уродженець Донецька виявився затребуваним клубом із рідного міста

Коментарі