Захисник України U17 – про вихід на Євро: «Разом працювали заради мети»

Микита Шелекета розповів про те, як нашій команді вдалося досягти поставленої мети

Захисник юнацької збірної України U17 Микита Шелекета, який виступає на клубному рівні за донецький «Шахтар», поділився враженнями від матчів еліт-раунду відбору на юнацький чемпіонат Європи - 2024, за підсумками яких «жовто-сині» кваліфікувалися до фінального турніру.

- Микито, уперше за сім років юнацька збірна України U17 гратиме у фінальному раунді Євро. Які відчуття?
- Відчуття неможливо передати словами. Щасливі, що зуміли кваліфікуватися до фінальної частини юнацького чемпіонату Європи і досягли мети, яку ставили перед командою. Кожен гравець юнацької збірної віддав усі сили на полі, щоб отримати необхідний результат, і я дуже вдячний команді.

- Юнацька збірна перемогла у трьох матчах і не пропустила жодного м'яча. Розкажи, якою була атмосфера в колективі?
- Атмосфера чудова. За рік ми стали набагато дружнішими у повсякденному житті й на полі. Завдяки збірній ми об'єдналися, спільно працюючи заради мети.

- Ти відіграв усі поєдинки відбору в стартовому складі. Про що це говорить та чи відчуваєш підтримку головного тренера?
- Зрозуміло, що для кожного футболіста надзвичайно важливо, коли тренер тобі довіряє і дає можливість зіграти у важливих матчах без замін. Для мене це велика відповідальність і значний додатковий тиск як емоційно, так і фізично. Вдячний за довіру та підтримку.

- У квітні відбудеться жеребкування фінальної частини юнацького чемпіонату Європи - 2024. Розкажи, які амбіції в команди та з якою збірною хочеш зустрітися найбільше?
- У нас лише одна мета - пройти якомога далі на чемпіонаті Європи. Хотілося б зіграти матч-реванш з Німеччиною, якій поступились у поєдинку за перше місце в групі під час кваліфікаційного раунду Євро-2024.

- Чи привітали тебе партнери по «Шахтарю»?
- Так, багато друзів з команди та сам тренер привітали мене з виходом на Євро-2024. Дехто писав, а хтось телефонував. Це дуже приємно!

Юрій Вишневський Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 21:06 9

Дивіться найцікавіші моменти центрального матчу 28-го туру УПЛ