Арсенал по пенальті пройшов Порту. Зінченко відіграв п'ятнадцять хвилин

Давид Рая приніс перемогу лондонському клубу

У вівторок, 12 березня, англійський «Арсенал» та португальський «Порту» зустрілися у другому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Основний час поєдинку на стадіоні «Емірейтс» у Лондоні завершився перемогою господарів з рахунком 1:0. В екстратаймах команди голів не забивали. У серії післяматчевих пенальті сильнішим виявився «Арсенал».

В основний час матчу володів перевагою «Арсенал». Лише протягом кількох відрізків гри ініціатива була на боці «Порту». У першому таймі господарям вдалося втілити свою перевагу у забитий гол. На 41-й хвилині Едегор віддав класний пас у штрафний майданчик на Троссарда, розрізавши відразу трьох гравців «Порту». Троссард зробив пару кроків уперед і точно пробив у дальній кут. У другому таймі «Арсенал» забив ще раз. Хаверц пресингував Пепе, який намагався закрити м'яч корпусом, щоб його забрав голкіпер. У результаті Пепе та Кошта зіткнулися, м'яч відлетів до Едегора, який відправив його у порожні ворота. Арбітр зафіксував порушення правил з боку Хаверца.

Екстратайми команди відіграли без гольових моментів. Гравець збірної України Олександр Зінченко, який вийшов на поле на початку другого додаткового тайму, відзначився двома невдалими діями. У першому випадку він випустив м'яч за лицьову лінію, подарувавши гостям кутовий удар. У другому епізоді Зінченко віддав неточний пас на чужій половині поля. Хаверцу довелося збивати гравця «Порту», щоб зірвати контратаку.

У серії пенальті героєм став голкіпер «Арсенала» Давид Рая. Спочатку він пальцями дотягнувся до м'яча після удару Венделла. М'яч влучив у штангу, а потім у спину голкіпера. На його щастя, м'яч не відлетів у ворота. Можливо, Венделл і без торкання воротаря влучив би у штангу, але все одно варто відзначити його дії. А ось у другому пенальті, який не забили португальці, заслуга голкіпера «Арсенала» незаперечна: Рая стрибнув у лівий від себе кут і відбив удар Галено.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Арсенал» - «Порту» - 1:0 (перший матч - 0:1). Серія пенальті - 4:2.

Гол: Троссард (41)

Попередження: Саліба (38), Артета (69, головний тренер), Хаверц (116) - Пепе (73), Сержіу Консейсау (78, головний тренер).

«Арсенал»: Рая, Ківіор (Зінченко, 106), Габріел, Саліба, Вайт, Жоржиньо (Жезус, 83), Райс, Едегор, Сака, Троссард (Нкетіа, 106), Хаверц.

«Порту»: Діогу Кошта, Жоау Маріу (Хорхе Санчес, 85), Пепе, Отавіо, Венделл, Ніко Гонсалес (Еуштакіу, 101), Варела (Груїч, 90+7), Пепе Акіно, Галено, Франсішку Консейсау (Гонсало Борхес, 101), Еванілсон (Таремі, 88).

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)

Стадіон: «Емірейтс» (Лондон, Англія).

АРСЕНАЛ - ПОРТУ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Брусенцов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 16:59 2

Девін підколов американця

Коментарі