Спокійно і холоднокровно. Динамо здолало у Києві напіврезервну Зорю

Кияни перемогли у матчі 21-го туру УПЛ без зайвих нервів

Луганська «Зоря» на матч проти «Динамо» через внутрішні клубні проблеми вийшла напіврезервним складом, який сміливо можна було назвати юнацьким. Кияни ж виставили основні сили, тож апріорі отримали фору і на ній у підсумку змогли домогтися перемоги.

Підопічні Олександра Шовковського одразу ж повели гру і доклали максимум зусиль для того, щоб вона розвивалася виключно на підступах до штрафного гостей. Голкіпер «Зорі» Сапутін до певного часу великої роботи не мав, але він і компанія не нудьгували. Уже на 7-й хвилині стража воріт луганчан перевірив Бражко - той зіграв надійно. А незабаром уже біля протилежних воріт спокій Бущана потурбував Ндур - кутовий.

Приблизно до середини другого тайму бажання гравців «Зорі» розгортатися в контрнаступи за наявних шансів стрімко зійшло нанівець. Як наслідок, гра ґрунтовно перемістилася на їхню половину поля. І на 30-й хвилині оборона луганчан дала збій. Ванат отримав довгий вертикальний пас зі своєї половини поля, спокійно м'яч прийняв і холоднокровно пробив низом під Сапутіним. 1:0.

На цьому події першої половини зустрічі можна було вважати вичерпаними. Щоправда, перед самою перервою знову Ванат дивом не переправив м'яч у ближній кут після пасу від Кабаєва.

Після відпочинку загальний малюнок поєдинку не змінився. Але в грі динамівців стало більше хаотичності. Вони явно перегравали гостей, вели в рахунку і могли дозволити собі якусь поблажливість. Напевно, за всю команду в старанності віддувалися одиниці. Наприклад, Караваєв, який у перерві замінив Тимчика. Можна виділити і гравців оборони «Динамо», які не хотіли мерзнути і регулярно підключалися до атак команди. Регулярно здалеку свій шанс вичікував Вівчаренко, а Попов підключався на стандарти.

На 61-й хвилині гравці «Динамо» не змогли забити після вільного з меж штрафного. Через чверть години Сапутін виручив партнерів, коли його практично впритул намагався пробити Караваєв. Однак за п'ять хвилин до кінця основного часу гри господарі все ж таки ще раз пробили голкіпера «Зорі». Андрієвський навісив зі штрафного точно на Попова - той головою пробив точно в лівий від себе кут воріт луганчан.

2:0 - «Динамо» здобуло 12-ту перемогу в сезоні й посідає 3-тє місце в таблиці УПЛ, маючи 38 очок. У «Зорі» 19 пунктів і 12-та позиція.

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур

«Динамо» - «Зоря» - 2:0

Ванат, 30, Попов, 85

Шепелєв, 52, Шапаренко, 81.

«Динамо»: Бущан - Вівчаренко, Попов, Михавко, Тимчик (Караваєв, 46), Бражко, Шапаренко (Андрієвський, 82), Шепелєв, Кабаєв (Діалло, 89), Волошин, Ванат.

«Зоря»: Сапутін - Капустян, Джордан, Токар, Рейс, Башич, Жан Клод, Писаренко, Мічін, Долбнєв (Байрук, 90+1), Ндур (Гільєрме, 79).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон: «Динамо» імені Валерія Лобановського

ДИНАМО - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Динамо»: Караваєв - 6,5, Андрієвський - б/о, Діалло - б/о.

Заміни «Зорі»: Гільєрме - б/о, Байрук - б/о.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 травня 2024, 18:46 18

Легенда «Динамо» – про нинішній стан клубу

Коментарі