ВІДЕО. Шахтар U-19 виграв матч юніорського чемпіонату в Миная U-19

Гірники забили три м'ячі у ворота суперників із Закарпаття

У 21-му турі юнацької першості України «Шахтар» U-19 приймав «Минай» U-19. Після матчу з «Колосом» U-19 тренерський штаб «Шахтаря» U-19 здійснив 2 заміни в стартовому складі: замість Глущенка та Лосенка на поле вийшли Янович і Сметана.

Суперники розпочали на зустрічних курсах і в дебюті обмінялися нагодами: спочатку Ющенко зі штрафного цілив у ближній кут, м'яч зрикошетив від стінки, де другим темпом пробивав Князєв - повз ціль. «Минай» U-19 одразу відповів потужним ударом Михайліва з-за меж штрафного - над поперечкою. «Гірники» планомірно нарощували тиск і закріпили ігрову ініціативу голом на 14-й хвилині: Ющенко на фланзі покотив Дрозду, який у дотик прострілив на дальню стійку, де своєчасно опинився Сметана - 1:0. Дуже швидко «оранжево-чорні» подвоїли перевагу: Олександр Ющенко з кутового подав у межі воротарського, де верхову боротьбу вибороли минайці, але після виносу м'яча на ударній позиції опинився Бундаш, який здалеку прошив голкіпера - 2:0. Далі нагоду відзначитись мав Ющенко, коли технічно обійшов опонентів і пробив поруч зі стійкою. Донеччани продовжили вдало комбінувати й реалізували черговий момент на 35-й хвилині: Янович зіграв на перехопленні, віддав на Князєва, який комбінаційно у дотик обігравсь з Тоіровим і вразив ворота - 3:0. За 2 хвилини гості зуміли скоротити відставання після удару Михайліва з-за меж карного майданчика - 3:1.

Після перерви «Шахтар» U-19 продовжив діяти першим номером і контролював м'яч на частині поля суперника. Непоганий шанс вдруге відзначитись мав Сметана, коли після передачі урозріз від Удода вбіг у штрафний майданчик і завдав щільного удару, але гостей урятувала стійка. У наступному епізоді Денис знову опинився на ударній позиції, та його постріл парирував голкіпер. Витримавши тиск «гірників», ужгородці перемістили м'яч на частину поля господарів і намагалися знайти слабкі місця в обороні. Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік одразу відреагував і здійснив подвійну заміну, випустивши на поле Олександра Башмаріна та Ібрахіма Дабо. «Оранжево-чорні» швидше ухвалювали рішення і блокували спроби «Миная» U-19. На 84-й хвилині після боротьби у штрафному майданчику з-під оберту пробивав Сметана - вище воріт. Проте ужгородці в компенсований арбітром час зуміли-таки звести перевагу «гірників» до мінімуму. Фінальний свисток арбітра зафіксував результативну перемогу «Шахтаря» U-19 3:2.

Наступний поєдинок юнацької першості України команда Олексія Бєліка зіграє вже після міжнародної паузи на матчі збірних 30 березня з «Оболонню» U-19.

Чемпіонат України U-19. 11 березня

Шахтар U-19 - Минай U-19 - 3:2 (3:1)

Голи: 1:0 Сметана (14), 2:0 Бундаш (17), 3:0 Князєв (35), 3:1 Михайлів (37), 3:2 Гайдук (90+5)

Шахтар U-19: Баглай, Дрозд, Удод, Огарков, Пушкарьов (к), Янович, Ющенко (Трифаненко, 86), Бундаш (Башмарін, 73), Тоіров (Ломага, 62), Сметана (Тютюнов, 86), Князєв (Дабо, 73)

Відеоогляд матчу

Відеозапис матчу

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 13:05 2

Свиридов розповів про ситуацію з тренером Шахтаря