Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Суперники з безпрограшними серіями

У вівторок, 12 березня, відбудеться поєдинок 21 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться київське «Динамо» та луганська «Зоря». «Біло-сині» посідають четверте місце, а луганці розташувалися в нижній частині турнірної таблиці.

Динамо

Після поновлення чемпіонату кияни здобули дві перемоги, але потім несподівано зіграли внічию з «Вересом». Рівненці зрівняли рахунок у компенсований час із пенальті, який був призначений після перегляду арбітром відеоповтору. Ця втрата очок стала першою для «біло-синіх» після призначення наставником команди Олександра Шовковського. Під керівництвом екс-голкіпера кияни здобули шість перемог до матчу у Рівному. До речі, саме Шовковського УПЛ назвала найкращим тренером за підсумками грудня-лютого. А найкращим гравцем названо форварда «Динамо» Владислава Ваната, який є найкращим бомбардиром поточного чемпіонату.

Минулого туру кияни несподівано пасивно діяли у нападі. Окрім забитого голу, згадується удар Андрієвського, після якого м'яч влучив у поперечину. У той же час оборона «біло-синіх» продовжує допускати помилки і рідкісний матч «Динамо» завершує без пропущених голів. Попри необхідність посилення захисної лінії керівництво київського клубу обійшлося без придбань. Натомість в основу команди ввели молодого Тараса Михавка, який відіграв за киян усі три поєдинки у новому році. Наприкінці поєдинку з «Вересом» тренерський штаб Шовковського максимально наситив оборону «Динамо» (на полі одночасно були присутні Попов, Михавко, Сирота, Дячук), але це не вберегло киян від неприємностей. У протистоянні із «Зорею» своїм партнерам зможе допомогти Володимир Бражко, який пропускав зустріч у Рівному через дискваліфікацію. Володимир Шепелєв може провести 150-й матч в УПЛ.

Зоря

Незважаючи на п'ятиматчеву безпрограшну серію (2 перемоги та 3 нічиї), цей сезон може стати для луганського клубу провальним. Адже від єврокубкової зони «чорно-білих» відокремлює досить значна кількість очок, а невихід команди на євроарену точно буде незадовільним результатом для луганців. Не додають оптимізму вболівальникам «Зорі» й чутки про заборгованість футболістам луганської команди. У новому році підопічні Юрія Коваля здобули дві перемоги та зіграли внічию, при цьому не пропускаючи голів у свої ворота.

У зимове міжсезоння луганський клуб посилився хорватським півзахисником Яковом Башичем, який одразу почав виправдовувати очікування. Саме він забив переможний гол «Ворсклі» у першому поєдинку луганців після поновлення чемпіонату. Добру готовність демонструє і найкращий бомбардир команди Герреро. Голів у новому році панамець поки не забивав (у його активі один асист), але він постійно тримає у напрузі оборону суперників.

Статистика зустрічей

Суперники провели 57 очних дуелей: «Динамо» здобуло 37 перемог, 7 разів успіх святкували луганці, 13 зустрічей завершилися внічию. Кияни програли «чорно-білим» два попередні поєдинки. Минулого чемпіонату «Зоря» обіграла киян з рахунком 3:2 та 1:0. Матч першого кола цього турніру команди ще не зіграли.

Прогноз на протистояння

Поєдинки між «Динамо» та «Зорею» завжди відбуваються у безкомпромісній боротьбі. Сподіватимемося, що і майбутня зустріч не стане винятком. Кияни докладуть максимум зусиль для реабілітації після осічки у Рівному. Вважаємо, що цього разу луганці не зможуть зберегти свої ворота «сухими», а перемога дістанеться господарям поля.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко, Бражко, Н.Волошин, Шепелєв, Шапаренко, Кабаєв, Ванат

«Зоря»: Сапутін, Бутко, Джордан, Батагов, Жуніор, Башич, Чурко, Антюх, Яцик, Герреро, Кирюханцев

12 березня, вівторок

«Динамо» - «Зоря»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 19:12 10

Судаков реалізував одинадцятиметровий на 33-й хвилині

Коментарі