Цей Папа зламався. Франциск запропонував Україні підняти білий прапор

Папа Римський вважає, що треба розпочати переговори з країною-агресором

Папа Римський Франциск заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та розпочати переговори з країною-агресором.

Франциска запитали про його позицію щодо дебатів між тими, хто вважає, що Україна має здатися за стіл переговорів, оскільки не спромоглася дати відсіч російським військам, і тими, хто стверджує, що це легітимізує дії агресора. Інтерв'юер використав у питанні термін білий прапор.

Франциск: «Я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має відвагу білого прапора і веде переговори. Слово переговори - це мужнє слово. Коли ви бачите, що ви переможені, що справи йдуть погано, ви повинні мати сміливість вести переговори. Переговори мають відбуватися за допомогою міжнародних сил».

Франциск уперше вжив такі терміни як «білий прапор» та «переможений», обговорюючи війну в Україні, хоча в минулому вже говорив про необхідність переговорів:

«Можна відчувати сором, але скільки загиблих вона (війна) принесе зрештою? (Треба) вести переговори вчасно, знайти країну, яка може бути посередником. Не соромтеся вести переговори, поки все не стало ще гіршим».

Франциск у цьому ж інтерв'ю Reuters згадав Туреччину серед країн-посередників, які запропонували свою кандидатуру. На запитання, чи він готовий бути посередником, Франциск відповів: «Я тут».

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 00:56 21

Шимон Марциняк ухвалив спірне рішення, не дозволивши мюнхенцям дограти момент

Коментарі