Калі Рейс – чемпіонка світу та героїня нового Справжнього детективу

Автентична у ринзі та у серіалі

Перший сезон серіалу «Справжній детектив» вийшов у 2014 році. Головні ролі у ньому виконали Меттью Макконахі та Вуді Гаррельсон і він одразу став культовим завдяки глибокій атмосфері, складним персонажам та своєрідній манері плавно підводити історію до епічного фіналу.

Після того вийшло ще три сезони. Другий - у 2015 році. Третій - у 2019 році. Четвертий - у січні 2024 року. Кожного разу нові головні герої та нова історія. У четвертому сезоні, який називається «Нічна країна», розповідається про зникнення восьми людей із дослідницької станції, яка знаходиться на Алясці. Спойлер - вже у першій серії їх знайдуть, але легше від цього не стане нікому.

Рейс - черокі. Це автентично влилось в історію четвертого сезону Справжнього детективу

Розслідувати причини зникнення та всього, що йтиме після цього, у четвертому сезоні будуть дві жінки - Ліз Денверс та Еванджелін Наварро. Першу грає зіркова Джоді Фостер. Другу - Калі Рейс, для якої фактично ця роль - третя у житті. Раніше вона активно займалася боксом та була чемпіонкою світу за декількома версіями.

Кали Рейс і Джоді Фостер

Калі Рейс - корінна американка. Вона - черокі та належить до племені Сіконке Вампаноаг.

І це не той випадок, коли відношення до племені просто формальне, а члени племені весь час живуть у місті і не згадують про рідні місця. Рейс із дитинства проводить час із племенем, не раз брала участь у ритуалах пау-вау і навіть має індіанське ім'я, яке отримала на повноліття - Мехіноноаг.

У перекладі це означає «багато талантів» і Калі з дитинства підтверджувала актуальність такого імені. Спочатку вона займалась волейболом, а пізніше спробувала і бокс. На ньому зупинилась надовго та наразі досягла найбільших результатів саме там.

Рейс - чемпіонка світу з боксу та має декілька титулів

Калі Рейс дебютувала ще у 2008 році. Тоді вона зустрілась із представницею Америки Бетсі Роуелл та перемогла технічним нокаутом у 2 раунді.

Нічого незвичного - Роуелл програла всі три професійні поєдинки та пішла з боксу вже у 2009 році, але взагалі перемоги нокаутом у жіночому боксі - рідкість.

Після цього результативність Рейс була різною. Перша поразка сталася вже у третьому поєдинку, який стався у 2010 році - вона програла розділеним рішенням суддів полячці, яка представляє Америку, Александрі Магдзіяк Лопес. Потім була нічия із міцною американкою Сарою Кухн та знову перемога технічним нокаутом.

Друга поразка в кар'єрі сталась у 2013 році - у бою проти Торі Нельсон, чий рекорд на той момент був 7 перемог, жодної поразки та 3 поєдинки закінчились нічиєю. А у 2014-му стався і перший виїзд - на бій проти шведської спортсменки Мікаели Лоурен в Іспанію.

Головні поєдинки прийшли у тому ж році. Рейс зустрілась із Терезою Пероцці в бою за титул чемпіонки світу IBA і перемогла достроково вже у третьому раунді. Пероцці була зруйнована та розбита без шансів. А от взяти більш авторитетний титул WBO одразу не вдалось. Німкеня Крістіна Хаммер перемогла рішенням суддів.

Але варто відзначити і рівень опозиції. Хаммер - одна з найкращих спортсменок у світі. За всю кар'єру вона програла тільки раз - у 2019 році Клариссі Шилдс, яка досі є непереможеною представницею боксу.

З Хаммер Рейс зустрічалась ще раз - вже у 2016 році у поєдинку за два пояси: WBC та WBO. Знову програла рішенням суддів. А за два роки дісталась і до легендарної Сесилії Брекхус. За цей час Калі побила трьох суперниць, але здобути титули IBF, IBO, WBA, WBC, WBO не вдалось - Брекхус перемогла рішенням суддів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Калі Рейс

Після того поєдинку Калі не програвала. Шість поєдинків, шість перемог, одна дострокова. А ще титули. Рейс має пояси WBA, IBO та WBO у першій напівсередній ваговій категорії. Але з 2021 року не боксує, бо знімається у кіно.

У ринзі Калі завжди боксувала з душею. Жодних зупинок та відпочинку. Тому більш технічних Хаммер та Брекхус вона й не тягнула, але й не виглядала погано. Рейс у ринзі - напор та потужні удари, багатоударні комбінації. Вкрай автентичний бокс.

Як і вкрай автентична роль у четвертому сезоні «Справжнього детектива». Можна прочитати багато коментарів про те, що видно, що Рейс - не акторка. Але варто зазначити, що її по-справжньому американський вигляд використано у серіалі чудово. На фоні довгої ночі та народів, які давно жили на цих територіях.

Без спойлерів, щоб ви могли оцінити повноцінно самостійно.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 05:51 1

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі