Лілія ГОРІЛЬСЬКА: «Мета – перемога над Ізраїлем. Але гра не буде простою»

Досвідчена лінійна проведе перший матч у збірній після річної перерви

29 лютого збірна України з гандболу зіграє проти збірної Ізраїлю матч 3-го туру відбору на ЧЄ-2024. Поєдинок пройде в словацькому місті Шаля на арені Mestská Sportova hala Sala. У цьому ж залі команди проведуть матч-відповідь 2 березня.

Матч Ізраїль - Україна для досвідченої лінійної Лілії Горільської є першим у національній команді після річної перерви. Криворізька вихованка сподівається допомогти збірній вийти на ЧЄ-2024. Вона розповіла про свою готовність, високу результативність в минулому матчі за свій клуб та про оновлений склад збірної.

- Сьогодні матч Ізраїль - Україна. Які очікування від цього матчу? Якою буде ця гра?

- Очікування дуже великі! Сподіваємось, що все буде гаразд. Налаштовуємось тільки на перемогу! Гра не буде легкою, тому що ніколи не потрібно недооцінювати свого суперника. Сподіваюсь, все буде добре. Тільки перемога!

- Які враження від вчорашнього матчу збірної Ізраїля проти збірної Словаччини?

- Гра була цікавою. Авжеж, було зрозуміло, що Словаччина переможе. Але Ізраїль тримався, вони мають характер, тому вони будуть битись до кінця.

- Збірна України в значно оновленому стані. Було тільки тільки чотири тренування. Як це може позначитись на грі?

Нові дівчата - молоді гравці. Але я гадаю, що не повинно бути великих проблем. Ми в основному працювали над захистом. Все буде гаразд.

- Вітаємо Вас з поверненням до збірної! Які емоції з приводу цього?

- Було дуже неочікувано, але я завжди дуже рада, що можу бути тут частиною цього всього. Це не було питанням: їхати, чи ні. Я одразу сказала, що хочу поїхати. І дуже рада, що мене викликали! Знову можу бути тут. Ці емоції - це супер! Сподіваюсь, що я можу дати свій максимум, допомогти і в захисті, і в нападі.

- У чемпіонаті Угорщини Ваш клуб («Майора Будаорш») йде на шостому місті. В останньому матчі Ви закинули 8 м'ячів. В якій формі зараз перебуваєте?

- Так, в останній грі я закинула 8 м'ячів, але, на жаль, команда не змогла перемогти. Все гаразд, тренуюся. Вважаю, що я в дуже непоганій формі, але побачимо, гра покаже.

- Ваші батьки в Україні, у Кривому Розі. Як у них справи?

- Так, вони зараз перебувають там. Все гаразд. Все гаразд з допомогою ЗСУ, з допомогою наших військових! Дякую їм! Батьки чекатимуть на гру ввечері. Сказала, що буде пізно, але вони сказали, що нічого страшного, будуть чекати на гру і вболівати за нас.

- Яке враження справляють молоді гравці збірної?

- Я була дуже здивована, тому що багато дівчат молодих, яких я не знала. Але дівчата дуже сильні на свій вік і добре справляються з задачею. Інколи їм важко, але вони не зупиняться. Це дуже важливо.

- Повертаючись до сьогоднішньої гри, Ви сказали, що над захистом більше вдалось попрацювати. Захист буде ключовим сьогодні?

- Я вважаю, що так. Завжди захист - це ключовий момент у грі, у перемозі. Якщо ми добре відіграємо у захисті, завжди зможемо побігти в контратаку. Зараз ми повернемося на захист 5:1, що завжди дуже цікаво. Молоді дівчата молоді швидко зрозуміли, що від них вимагають тренери. Вони повинні впоратись з цією задачею. Я сподіваюсь на це, я вірю в це.

Микола Степанюк Джерело: Федерація гандболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 15 травня 2024, 09:47 5

Тайсон отримає 69 млн доларів, а гонорар Усика складе 34 млн доларів