Борис ЧИЖОВ: «Збірна націлена лише на перемогу над Ізраїлем»

Головний тренер збірної України дав коментар перед грою відбору на ЧЄ

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Борис Чижов дав коментар перед грою відборі на ЧЄ-2024 проти Ізраїлю, що пройде у словацькому місті Шаля (29 лютого о 21:30):

- На зборах в Ужгороді збірна провела чотири тренування. Ванесса Лакатош та Аліса Петрів через травми взяли участь тільки в одному тренуванні. Чи зможуть вони грати?

- Ванесса приїхала на збори вже маючи травмою лівого запястья, були у неї питання і щодо спини. Щодо Аліси Петрів, то вона невдало впала під час тренування, отримала забій. Обом зробили МРТ, працює лікар, виконуються процедури, і на цей момент вони готуються до гри, дівчата заявляють про своє бажання допомогти команді. Так, на зборах в Ужгороді вони провели по одному тренуванню і виглядали непогано.

- Як оцінюєте готовність команди?

- Склад сильно оновився, дівчата ніколи не грали разом у такому складі. На зборах ми моделювали наш захист під гру Ізраїлю. Дівчата мають розуміти, що від них вимагається. Щодо нападу - дещо складніше. Тут потрібно ще більше зіграності. Ми відпрацювали низку схем, індивідуальна майстерність також матиме значення. Ми націлені тільки на перемогу.

- Хто на сьогодні є лідерами збірної?

- В команді є Ірина Компанієць, додалась Лілія Горільска, також досвідчений гравець, яка зараз непогано грає у чемпіонаті Угорщини. У нападі - Тамара Смбатян. Це гравчині, які за досвідом, за майстерністю мають підтягнути молодь. Хочу сказати, що у нас дуже багато надзвичайно здібних молодих гравчинь, зокрема у задній лінії. У них є велике бажання грати.

- Збірна України вчора була на матчі Словаччина - Ізраїль. Яке враження справила ізраїльська збірна та її гравці Ганна Сторожук та Ганна Лезінська, які є вихованками українського гандболу?

- Ми поважаємо суперника. Вони грають доволі швидко, у них непогана техніка: передачі, рух, кидки, є обіграш. Команда доволі хорошого рівня. Так, вони не встигали повертатися, адже словачки дуже добре бігли. Словаччина ж забагато квапилась та метушилась і через це зробила багато втрат, інакше розрив в рахунку на їх користь був би ще більшим.

Нам також потрібно бігти, швидкість потрібна обов'язково. Помилки? Це вже завдання тренерського штабу, керувати грою: якщо будемо розуміти, що втрат при контратаках забагато, то потрібно переходити до позиційного нападу.

Щодо гри Ганни Лезінської. Вона, на мою думку, не зовсім вдало зіграла в захисті, мало чіплялась, у нападі - відзначилась кількома голами, але на хід гри це сильно не вплинуло. Ганна Сторожук була націлена на ворота.

ВІДЕО. Тренування збірної України

Микола Степанюк Джерело: Федерація гандболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 10:09 40

Про це розповів український журналіст Володимир Звєров