Камбек не допоміг. Україна програла другий матч кваліфікації Євробаскета

Наша команда поступилася Португалії

У Ризі відбувся поєдинок кваліфікації на Євробаскет-2025, у якому зустрічалися національні збірні України та Португалії. Гра завершилася перемогою португальської команди.

«Синьо-жовті» нервово розпочали гру, а у португальців, навпаки, багато що виходило. На жаль для нас, у суперників полетіли триочкові кидки, якими збірна Португалії бомбардувала кільце українців. Підопічні Віталія Степановського мали багато втрат, що додавало нервозності діям наших баскетболістів.

Проблеми у грі збірної України продовжились і у другій чверті. Часті втрати, нещільна гра в обороні призводили до результативних атак суперників. У результаті, на велику перерву команди пішли з 15-очковою перевагою португальців.

У третій чверті ситуація на майданчику змінилася, а різниця в рахунку почала скорочуватися. Лідерські функції несподівано взяв на себе Войналович, який провів кілька результативних атак. Наприкінці чверті українці нівелювали перевагу гостей, але «трьошка» Бріто за 5 секунд до сирени залишила лідерство за Португалією. У четвертій чверті йшов нервовий баскетбол: португальці не мали наміру віддавати гру, на результативні дії українців відповідаючи своїми вдалими атаками. За рахунку 77:79 за 24 секунди до сирени тренерський штаб нашої команди взяв тайм-аут, після якого прохід Ковляра завершився втратою.

Збірна України зазнала другої поразки у кваліфікації Євробаскета-2025. Наступну зустріч «синьо-жовті» проведуть у листопаді проти Ізраїлю.

Кваліфікація Євробаскета-2025. Група А. 2-й тур.

Україна - Португалія - 77:79 (16:26, 16:21, 27:15, 18:17)

Україна: Зотов (2), Мішула, Ковляр (17 + 10 передач), Шундель, Крутоус (3), Ткаченко (6), Войналович (16), Бобров (12 + 8 підбирань), Петров (10 + 7 підбирань), Пустовий (11), Бринюк

Португалія: Бріто (7), Са (4), Дельгадо (2), Гамейро (12), Монтейро, Прей (7), Релвао (2), Войтао, Вентура (7), Вільямс (8 + 5 передач), Кейруж (21 + 6 підбирань), Лісбоа (9)

«Aрена Рига» (Рига, Латвія)

УКРАЇНА - ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 11:03 0

Мадридці в півфіналі пройшли «Баварію»

Коментарі