Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Схиляюсь, що Шахтар в Гамбурзі візьме гору – 2:1»

Ексзахисник донеччан – про майбутній матч «Шахтаря» в Лізі Європи

15 лютого футболісти «Шахтаря» в 1/16 фіналу Ліги Європи в Гамбурзі прийматимуть французький «Марсель».

Колишній захисник національної збірної України та «Шахтаря» Артем Федецький у розмові з кореспондентом Sport.ua зробив прогноз на сьогоднішнє протистояння в Німеччині:

- Я не вважаю «Марсель» фаворитом. Так, у складі «містян» є кілька яскравих футболістів, але французькому гранду бракує стабільності. А молодий вік «гірників» не повинен вводити в оману. «Шахтар» нинішнього зразка - це справжній боєць із багатим міжнародним досвідом. Я не збираюся називати переможця в цій парі за підсумками двох матчів, але сьогодні в Гамбурзі гору візьмуть номінальні господарі - 2:1.

- Схоже, на Ваш вибір не вплинули навіть непереконливі дії «гірників» у спарингах на останньому турецькому зборі.
- На цьому етапі підготовки результати - не головне. Не виключено, що тренерський штаб награвав якісь нові тактичні схеми чи переглядав тих же новачків на інших позиціях, аби мати повну інформацію про їхні можливості. Думаю, що чого вартий «Шахтар», ми побачимо тільки в Гамбурзі.

- А може, на грі донеччан у Туреччині позначилася відсутність через травму капітана команди Тараса Степаненка, який є лідером не лише на полі, а й у роздягальні?
- На цю тему можна довго дискутувати. В тому, що Тараса, ключового гравця, у Туреччині бракувало, ніхто не сумнівається. Але я не думаю, що на цьому зборі перед футболістами ставили завдання в кожному спарингу діяти через не можу й обов'язково перемагати.

- На ваш погляд, керманич Маріно Пушич сьогодні кине в бій когось із зимових новачків?
- Думаю, що хтось із них у Гамбурзі дебютує. Проте кістяк команди складуть ті гравці, які минулої осені виступали в Лізі чемпіонів й змушували капітулювати «Барселону».

- Те, що «Шахтар» зумів зберегти у своїх лавах Георгія Судакова, це плюс?
- Однозначно. Судаков повинен допомогти «Шахтарю» гідно завершити поточний сезон, а вже під час літнього трансферного «вікна» визначитися з подальшою футбольною кар'єрою.

- Багато експертів вважають, що вагомим «козирем» французького гранда буде перевага в ігровій практиці, все ж, для «Шахтаря» це перший офіційний поєдинок у 2024 році.
- Я би не переоцінював значення цього фактору. «Гірники» чудово усвідомлюють значення поєдинку в Гамбурзі, тому за максимальну налаштованість можна не переживати. А шалена підтримка уболівальників сприятиме бажанню продемонструвати свої найкращі якості. Так, у складі «Марселя» є індивідуально сильні футболісти, але сподіваюся, що завдяки командній грі «гірники» не дозволять їм бути на видноті.

Юрій Вишневський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 травня 2024, 02:20 0

У фіналі турніру бергамаски переграли «Байєр» з рахунком 3:0

Коментарі