Дмитренко поділилася шоковими емоціями після індивідуальної гонки на ЧС

Українка показала найкращий результат у кар'єрі

Українська біатлоністка Христина Дмитренко прокоментувала результат індивідуальної гонки на чемпіонаті світу з біатлону, в якій вона показала 8-й результат - найкращий у своїй кар'єрі. При цьому на дистанції українка не допустила жодного промаху.

- Я, честно, в шоці. Думаю, всі в шоці зараз. Я дуже рада! Поки ще рано казати, але думаю, що знову буде кращий результат - тобто топ-15. Але, чесно, я в шоці, бо це перші чотири нулі в моїй кар'єрі.

- Перед стартом індивідуальної гонки, зважаючи на те, що ти щойно сказала, у мріях до якого місця досягала перед стартом з чотирма вогневими рубежами?

- Я навіть ніяких цілей не ставила, бо я хотіла відпрацювати по дистанції на максимум, але грамотно розподілити сили, щоб мене вистачило, бо все ж таки це така довга гонка виснажлива... А також хотілося якнайкраще відпрацювати на рубежі, бо на тренуванні у мене була дуже гарна стрільба: 8 рубежів - 8 нулів. Я думаю, що треба якось це перенести сюди. Я просто під'їжджаю на два останні рубежі, лежачи - чисто. І на стійці я думаю про себе: «Це тренування! Роби все, як на тренуванні».

- Ти стріляла не тільки влучно, але і швидко, тобто швидкострільність так само в десятці сьогодні.

- Я просто знала, якщо буду стояти, мене на останньому рубежі почне трусити. Тому треба швидко, але точно стріляти (сміється).

- Олексій Кравченко підганяв тебе на останніх метрах. Ти його чула чи ти була вже в своїх думках? Ти якось реагувала на те, що він кричав?

- Він мені кричав, що я дві секунди відіграла. Тобто спочатку я була сьома, потім восьма, потім знову сьома, і треба відпрацювати цей участок добре. Але не вийшло - я восьма.

- На твою думку, що в Нове Мєсто приносить тобі такий запал, енергію саме тут?

- Чесно, я сама в шоці. Коли виходила на цю гонку, я знала, що буде тяжко, бо вже трохи втомилася - все ж таки і фізичне, і моральне таке навантаження... Якось не було мандражу, я просто хотіла добре відпрацювати і так і сталось.

- Ти казала, що це чемпіонат світу і тут немає часу на відпочинок. Що, будеш все бігти?

- Так.

- Ти вже потрапила в мас-старт, тому тобі доведеться бігти ще й бігти. Чи залишились сили?

- Я ж цього і хотіла, щоб у мас-старт потрапити, тому я сьогодні й стартувала. У мене ще попереду буде естафетна гонка і мас-старт.

- То ти кидаєш вже виклик Сімон, Віттоцці й всім, хто там на старті буде?

- Ну, побачимо...

Юрій Остроумов Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі