Тренер збірної України: «У команди немає класу, але ми зробили диво»

Шафаренко оцінив успіх національної команди

Оновлено. Були затверджені нові суперники України - Словенія, Франція та Латвія.

Олег Шафаренко, тренер збірної України з хокею та помічник наставника Дмитра Христича, оцінив успіх команди на етапі відбору Олімпіади-2026.

Україна обіграла Південну Корею, Польщу та Естонію, вийшовши до фінальної частини кваліфікації, чим здивувала навіть тренерський штаб.

«Для нас теж це несподіванка, але гарна. Адже фаворитами були інші команди, а ми налаштовувались стрибнути вище голови. Нам це вдалось, тому ми дуже раді. Тому такий результат став сюрпризом. Всі ж розуміли, на якому рівні збірна Польщі та Кореї, що ми інші за класом та за рейтингом. Але в нас молода команда, і ми не можемо програвати ще до гри. Повинні прагнути кожну гру грати на максимум. Класу нема, але є велике бажання. Завдяки цьому й виграли. Завдяки козацькому духу».

«Фінал відбору? Будемо грати, але ми зараз програємо у швидкості прийняття рішень та швидкості катання тим збірним, з якими там гратимемо. Словаччині, білорусі (білорусь відсторонили - прим) та Казахстану. У цих країнах сильний внутрішній чемпіонат, у казахів є команда в КХЛ. Ми своє маленьке диво зробили, а що буде далі - подивимось. Треба переварити ще це», - сказав Шафаренко.

У фіналі кваліфікації команда зіграє проти Словаччини та Казахстану.

Іван Зінченко Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 15:03 4

Хуммельс, Горецка і Гнабрі не потрапили до складу

Коментарі