Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Ліга націй – це шанс для молоді»

Український тренер – про жеребкування Ліги націй

Відомий український тренер Сергій Ковалець прокоментував жеребкування Ліги націй, де Україна отримала в суперники Чехію, Албанію та Грузію.

- Треба поважати всіх суперників. Ми розуміємо, що футбол розвивається. Читав інтерв'ю Сергія Реброва, і він говорив, що зараз варто думати про матчі плей-оф, щоб вийти на чемпіонат Європи і поїхати до Німеччини. Якщо говорити щодо суперників, то немає топ-збірних: Англії, Італії чи інших. Але й у грузинів чи албанців буде велика мотивація, щоб посісти перше місце в групі.

- З ким буде грати найважче?
- Думаю, з кожною командою буде складно, але цікаво. Один мінус: ми гратимемо всі матчі не в Україні, на жаль. Грали б удома, було б легше. Тут свої вболівальники. Але мотивація в наших гравців досить висока, і багато збірників грають дуже добре в європейських чемпіонатах, у своїх клубах.

- Що слід збірній України награвати на цьому турнірі? Як узагалі ставитися до таких випробувань?
- Збірна не так і часто збирається. Плюс мало часу на підготовку до ігор. Тому дуже добре, що є подібні турніри та матчі з хорошими суперниками. Вони дозволяють награти склад. Це ще шанс молоді. А таких у нас багато є в чемпіонаті України та за кордоном. Тому потрібно ставитися до таких поєдинків серйозно, бо це додатковий шанс вийти на великий турнір.

- Спрогнозуйте по місцях, усі позиції в нашій групі.
- Хотілося, щоб ми посіли перше місце і вийшли в дивізіон А. Думаю, що так і буде. А хто яке в підсумку місце матиме? Не знаю. Давайте не будемо гадати. Рівна група. Виділити фаворита навіть складно.

Олег Дідух Джерело: NV.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 23:10 0

Дивіться відеоогляд матчу 35-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі