Микола ЗОЦ: «У Дмитренко великий прогрес і є характер»

Тренер збірної України – про спринт на чемпіонаті світу

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц прокоментував виступ команди в спринті на чемпіонаті світу в Нове Место:

- Миколо Миколайовичу, чотири ваші підопічні у топ-30. Наскільки це було очікувано для вас?
- Я вже не перший раз кажу, якщо ми нічого не начудимо, як то кажуть, то наші місця 20-ті-30-ті - це точно. А, може, й в двадцятці ми вже можемо за своїм рівнем. Далі, щоб вище бути, треба вже, щоб багато зірок зійшлося. Сьогодні я, в першу чергу, дівчатам вдячний за їхню боротьбу. Вони боролися, видно було по фінішу, що віддали все. Це основне, коли будується нова команда - бажання боротися, бажання перемагати. Усе інше обов'язково прийде, тільки трохи часу треба і все.

Інше скажу по цій гонці, що мені сподобалося, що психологічно вони налаштуватися класно. Тому що особливості цього чемпіонату світу все таки, що різниця між групами велика: друга гірша, третя, четверта ще гірша. Але і Настя Меркушина з четвертої боролася, і Христина Дмитренко з третьої підгрупи боролася. Психологічно ще було складно їм ще до старту думати про те, що ті, хто стартують в першій групі, якийсь гандикап, час мають. Але налаштування на боротьбу - це основне. Є характер, є працездатність, і хотіти чогось - усе прийде.

- Христина Дмитренко нам сказала в коментарі, що це був її план - топ-20. Ви з цим планом були знайомі чи вона тримала в секреті?
- Я думаю що для неї, а вона перший раз в 20-ці, не була на Кубках світу, а тут одразу на чемпіонаті світу... - прогрес у неї великий і є характер. Я казав не один раз, є характер у дівчини, є поки бажання. Якщо ніхто не буде відбивати, то буде рухатися вперед ще далі.

- По Ірині Петренко далося взнаки, що вона вже мала старт тут, як ви бачили по ній?
- Ірі буде важко, тому що багато було потрачено сил і моральних, і фізичних влітку, щоб привести себе, перш за все, в порядок, було не до якихось вже тренувальних процесів виважених, а привести себе в порядок. Тому ця літня підготовка зараз буде даватися взнаки, буде не вистачати трошки.

- Миколо Миколайовичу, Христина Дмитренко сьогодні, як для дебютантки, дуже швидко стріляла, та й Іра Петренко також. Це була установка така - саме на стрільбищі швидко працювати чи це дівчата самі вирішували свій ритм?
- Я їм завжди кажу, що наш один з основних компонентів, за рахунок якого ми можемо додати - це швидка стрільба. Але те, що здається наче швидко - мене це не задовільняє. На сьогоднішній день вони це ще дуже-дуже нешвидко стріляють і там ще прогресувати багато куди є.

Христину сьогодні я не за швидку стрільбу похвалив би, а за те, як вона боролася з останнім пострілом... Це вже показник якогось її класу.

- Ви нам перед цією гонкою анонсували, хто буде бігти, але знаємо, що крім цієї четвірки, є ще Анна Кривонос і Любов Кип'яченкова. У ваших планах де ми їх побачимо?
- На цей момент не можу сказати. Усе буде залежати від стану і вже далі - від тактичної побудови все буде змінюватися. Сьогодні Христина була 12-ю, значить, у неї з'являються шанси у мас-старт потрапити. Усю програму витримати не можна, десь щось треба буде дати Христині відпочити, тоді інші дівчата, значить, будуть. Але на сьогоднішній день ще не можу сказати.

Олег Дідух Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 20:05 10

Сезон чемпіонату Англії завершено: Арсенал обіграв Евертон, Челсі виграв у Борнмута

Коментарі