Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «Зарано робити прогнози»

Головний тренер «Миная» прокоментував перемогу над другою командою «Руха»

Головний тренер «Миная» Желько Любенович прокоментував розгромну перемогу над другою командою львівського «Руха» (6:0).

- Звичайно, приємно, коли команда забиває шість м'ячів та перемагає з таким впевненим рахунком. Тому, я задоволений діями підопічних та задоволений, що спробував нову тактичну схему. Наразі ми ще знаходимось у пошуках оптимального складу, даємо усім гравцям шанс проявити себе. Всі, хто знаходяться в команді мають грати на зборах. Ну і будемо ще експериментувати з схемами.

- Проти молоді «Руха» закарпатці діяли у два нападники. Чи можна розраховувати, що таку схему ми побачимо й у матчах УПЛ?

- Насправді нас ситуація змусила грати у два нападники. Річ у тім, що декілька гравців випали через хворобу, була висока температура, тому довелось обрати таку схему. Але вийшло непогано. Хтозна, можливо у майбутньому ми будемо так діяти й у матчах чемпіонату України. Зарано робити прогнози.

- В очі впала гра у відборі команди - «Минай» дуже швидко намагався повертати м'яч. Це була Ваша вимога до гравців?

- Так. Все, що ми вимагали від футболістів перед матчем - вони виконали. Хочеться, щоб команда грала в атакувальний футбол, високо пресингувала, швидко повертала м'яч. Спробувати такий футбол раніше у нас не було можливості. Я прийняв команду наприкінці першої частини сезону, далі були перенесення матчів. А під першого зимового спарингу не хотів змушувати команду грати у такий енергозатратний футбол. На той час команда до цього ще не була готова. А ось в суботу вже зіграли так, як хочемо.

Повторюсь - хочеться, щоб команда пресингувала, але все буде залежати від нашого складу та суперника, звісно.

- Ви задоволені зимовими новачками?

- У нас наразі не так і багато нових гравців. Але тими, кого вже підписали - так, задоволений.

- Повернення в команду захисника Дмитра Нємчанінова та воротаря Олександра Бандури - це було Ваше бажання чи керівництва клуба?

- Це у першу чергу їхнє рішення - вони хотіли повернутись в «Минай», ми прийняли їх. Вважаю, що для всіх сторін це позитивний момент. Нємчанінов та Бандура - гарні футболісти, досвідчені.

- Поділіться, будь ласка, найближчими планами команди.

- Далі плануємо частіше грати - кожні три дні. Наступний контрольний матч проведемо у середу проти «Хуста».

Дмитро Вербинський Джерело: ФК Минай
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 23:00 0

Наставник збірної України U-17 прокоментував поразку від Сербії