Марта Костюк – Еліна Аванесян. Прогноз і анонс на матч Australian Open

19 січня українка зіграє проти нейтральної тенісистки в 1/16 фіналу мейджору

19 січня українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) проведе поєдинок 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 3-му раунді австралійського мейджору українка зіграє проти Еліни Аванесян (WTA 74), яка виступає під нейтральним статусом. Поєдинок відбудеться 3-м запуском на 1573 Arena. Орієнтовний час початку зустрічі - не раніше 05:00 за Києвом.

Марта Костюк

Перед поєдинком із Мертенс ми критикували Костюк, але з Елізе Марта здивувала. Психи, звичайно, були, але в міру, а за рівнем гри українка виглядала більш, ніж гідно.

Єдині питання до Марти лише щодо великої кількісті подвійних помилок. У поєдинку з Мертенс їх було 11. Щодо якості подачі, то цифри виглядали досить впевнено: 64% влучання першої подачі, 75% виграних очок на першому м'ячі, 77% врятованих брейк-пойнтів, 3 ейси.

Але ось за відчуттями, якось завжди нервово спостерігати за геймами Марти на подачі. Однак у потрібні моменти, особливо на супертай-брейку та у 12-му геймі третього сета, де Костюк врятувала матчбол, подача не підвела.

Марта - дуже емоційна дівчина, додаткового психологічного навантаження надасть паспорт Аванесян (Еліною ми рашистку точно називати не будемо, бо Елі у нас тільки одна).

За кар'єру у Марти - 11 перемог та 21 поразка проти тенісисток з росії, а після повномасштабного вторгнення: 0:7, не рахуючи Варвару Грачову, яка вже змінила громадянство на французьке.

Сподіватимемося, що Костюк зможе впоратися з напругою і переграти Аванесян, адже за рівнем гри Марта набагато вище.


Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Еліна Аванесян

21-річна росіянка поки що нічим не відзначилася у Турі. На її рахунку 5 трофеїв на рівні ITF і лише 1 на 100-тисячнику, який вона виборола у 2023 році.

Аванесян у 2-му раунді Australian Open 2024 обіграла 8-му ракетку світу Марію Саккарі 6:4, 6:4. Ця перемога стала для неї першою над тенісисткою із топ-10. Символічно, що на Вімблдоні 2023 Костюк виграла у Марії, і для українки це теж був перший тріумф над представницею першої десятки WTA.

На старті мейджора представниця країни 404 у статусі андердога з камбеком виграла у китаянки Чжу Сян Бай. Про Аванесян мало що можна сказати, їй 21 рік, великими досягненнями вона не відзначалася, тому логічно, що саме Марта йде фавориткою зустрічі.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Аванесян

Особисті зустрічі

Костюк та Аванесян вперше проведуть очний поєдинок.

Статистика виграних / програних матчів Костюк та Аванесян за роками

Прогноз на матч Марта Костюк - Еліна Аванесян

Ризикувати та ставити на 2:0 від Марти або мінус фори не хочеться. Пропонуємо заграти ставку Костюк виграє перший сет та матч - за коефіцієнт 1.50.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 17 травня 2024, 19:07 0

Александр Звєрєв здобув вольову перемогу над Алехандро Табіло