В усіх чотирьох турнірах EEVZA Україна посіла 2 місце

Завершився чемпіонат Східно-Європейської зональної асоціації сезону 2023-2024 років

За традицією, що вже встановилася, на стику старого і нового років, як правило, у двох вікових групах (серед чоловіків та жінок) проходять матчі Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA). Нинішнього сезону це були турніри вікових категорій до 18 і до 20 років. У кожному з них брали участь волейболісти та волейболістки збірної України й у підсумку вони посідали другі місця (завжди слідом за Польщею), отримуючи срібні нагороди.

Першими ще у листопаді 2023 року це зробила команда дівчат вікової категорії до 18 років (головний тренер Анастасія Котляренко). До речі, саме ця збірна, яка виступала в латвійському місті Даугавпілс, була ближче за інших до першого місця, поступившись Польщі у стартовій грі турніру з рахунком 2:3. Всі інші матчі і польські волейболістки, і українки пройшли без втрат, тож нашим дівчатам не вистачило лише однієї виграної партії на тай-брейку для тріумфу та виходу до фінальної частини чемпіонату Європи.

Такий самий результат (2 місце) у грузинському місті Телаві повторила і юнацька збірна U-18 під керівництвом Костянтина Рябухи. У передостанньому турі українці поступилися збірній Польщі 1:3. З однією поразкою наша команда фінішувала другою, здобувши срібний комплект нагород.

7 січня вже нового 2024 року у литовському місті Шяуляй було підбито підсумки жіночого турніру вікової категорії до 20 років. І тут збірна України (головний тренер Артем Дігтяренко) виступила цілком гідно, посівши друге місце. Лише у головному поєдинку українські волейболістки програли Польщі 0:3, хоча у всіх трьох партіях була запекла боротьба - 24:26, 22:25 та 20:25. Це була єдина поразка нашої команди на турнірі.

І, нарешті, минулої неділі 14 січня юніорська збірна U-20, наставником якої є заслужений тренер України Володимир Романцов, здобула срібло у польському місті Гожув-Велькопольський. Наші волейболісти здобули 3 перемоги при одній поразці від Польщі 1:3.

Таким чином, відібратися на чемпіонати Європи своїх вікових категорій в українських збірних на EEVZA не вийшло. Тепер навесні чекають ігри другого відбіркового туру, де необхідно здобувати путівки до фінальних частин Євро.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 07:01 28

Класика в Класичному, поєдинок завершився з рахунком 1:0 на користь «гірників»