Юлія СТАРОДУБЦЕВА: «Жабер? Так, я про неї чула. Цікаво, як зіграю»

Ексклюзивне інтерв'ю української тенісистки для Sport.ua

У ніч на 12 січня українська тенісистка Юлія Стародубцева (WTA 152) вийшла в основну сітку Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

23-річна українка вперше пробилася до основи турніру серії Grand Slam. У кваліфікаційному етапі Стародубцева обіграла Мартіну Капурро Таборду, Геррієт Дарт і Габріелу Кнутсон.

У 1/64 фіналу австралійського мейджора Юлія зіграє проти 6-ї ракетки світу, 3-разової фіналістки турнірів Ghand Slam (Вімблдон 2022, Вімблдон 2023, US Open 2023) Онс Жабер.

Редакція Sport.ua зв'язалася з Юлією, щоб привітати з першими успіхами на кортах Мельбурна, а також поставити кілька запитань:

- Щиро вітаємо з успішним стартом на АО 2024! Який матч у кваліфікації був для вас найскладнішим?

- Фінальний [проти Кнутсон - прим. Sport.ua]... Дуже складно було завершити і я, можна сказати, таки змогла. І слава Богу.

- Що відчували після матчболу у фіналі кваліфікації? Що для Вас означає перший вихід до основної сітки турніру Grand Slam і хто перший привітав з успіхом?

- Було стільки привітань, що я навіть не можу перерахувати. Це дуже важлива перемога для мене. Я не загадувала, чи можу я пройти сито кваліфікації. Просто намагалася грати якнайкраще.

Це моя перша основна сітка Grand Slam, тому я дуже рада, що зуміла сюди пробитися.

- Що думаєте про поєдинок з Онс Жабер? Вона вважається однією з найкращих тенісисток світу.

- Так, я про неї чула (сміється). Вона хороша тенісистка, вона мені імпонує як гравець. Мені дуже цікаво, як я зіграю з нею.

Мені було байдуже, з ким я зустрінусь у першому раунді. Тому, так, просто дуже цікаво, на що я здатна. Головне вірити в себе та розуміти, що можна обіграти будь-кого.

- Які взагалі очікування від майбутніх матчів? Чи думали наперед, з ким можете зіграти і як далеко пройдете за сіткою?

- Ні, взагалі не думала, з ким я гратиму, або з ким би хотіла зіграти. Просто фокусуватимуся на одному матчі. Поєдинок за поєдинком!

- Які плани після АО 2024? На яких турнірах ви думаєте зіграти?

- Поки що не знаю, на яких турнірах хотіла зіграти. Планувала виступити в Азії, але один турнір скасували. Тож гадки не маю. Дивитимемося, як зіграю тут, а далі вже вирішуватимемо.

- Забігаючи наперед: чи варто Вас чекати на європейському грунті цього сезону?

- Чесно, може й ні… Мені подобається грати у США, моя база там, біля Нью-Йорка. Я завжди можу прилетіти та потренуватися там, а потім вилітати на якийсь із турнірів.

Не знаю, якщо Бог дасть потрапити на Ролан Гаррос, то приїду до Європи на пару турнірів до старту мейджора, - сказала Юлія.

Стародубцева проведе поєдинок проти Жабер на стадіоні Margaret Court Arena у понеділок, 15 січня. Час початку зустрічі - 10:00 за Києвом.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 01:21 7

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі