Асист Довбика та град голів. Жирона вирвала перемогу в Атлетіко

Шикарний матч у Жироні завершився перемогою господарів поля

В іспанській Ла Лізі відбувся матч 19 туру, в якому зустрілися «Жирона» та мадридський «Атлетіко». Матч пройшов у Жироні на стадіоні «Естаді Монтіліві» та завершився перемогою господарів поля з рахунком 4:3.

Вже на першій хвилині зустрічі чудовий шанс відкрити рахунок упустив Артем Довбик: українець замкнув простріл із флангу, але не влучив у ворота. Проте активність на стартових хвилинах принесла успіх «Жироні». Індивідуальною майстерністю блиснув Валері Фернандес, який прийняв м'яч перед штрафним суперників і обвідним ударом пробив точно в кут. Втім, «матрацники» досить швидко відігралися. Свій рейд у штрафний майданчик суперників точним ударом завершив Мората. Спочатку арбітр зафіксував офсайд у форварда, але після допомоги ВАР зарахував взяття воріт.

До другого взяття воріт «Атлетіко» в середині першого тайму спричинила помилка Коке, у якого відібрав м'яч Мартін. З ударом суперника Облак упорався, але Савіо впевнено зіграв на добиванні. А незадовго до перерви Довбик передачу до штрафного майданчика продовжив на дальню штангу і м'яч у ворота переправив Блінд.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Матрацники» ще в першому таймі зуміли скоротити відставання в рахунку: точним ударом знову відзначився Мората. Форвард вже в першому таймі міг оформити хет-трик, але з лінії воротарського Мората не влучив у ворота «Жирони».

Гості агресивно розпочали другу половину зустрічі: напруга біля воріт «Жирони» не припинялася, а Гассаніга кілька разів врятував свою команду. Але голкіпер «біло-червоних» виявився безсилим після технічного удару Морати, якому майстерною передачею асистував Де Пауль. Вдруге у матчі зрівнявши рахунок, «матрацники» продовжили активно атакувати, але більше гольових моментів створити не змогли. А «Жирона» відповіла ударом Довбика, який не без зусиль парирував Облак.

Розв'язка цього драматичного поєдинку відбулася у компенсований час, коли здавалося, що команди вже погодились на нічию. Мартін у штрафному майданчику «Атлетіко» опинився в оточенні суперників, але зумів завдати удару у верхній кут. Господарі вирвали перемогу, і двовладдя на чолі турнірної таблиці Ла Ліги збереглося.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ла Ліга. 19 тур.

«Жирона» - «Атлетіко» - 4:3

Голи: Валері (2), Савіо (27), Блінд (39), Мартін (91) - Мората (14, 44, 54)

Попередження: Ермосо (90)

«Жирона»: Гассаніга, Коуту, Е.Гарсія, Блінд, Гутьєррес, Торре (Мартінес, 67), Мартін, А.Гарсія, Валері (Соліс, 59), Савіо (Порту, 89), Довбик (Стуані, 67).

«Атлетіко»: Облак, Льоренте, Хіменес, Вітсель, Ермосо, Рікельме (Корреа, 77), Де Пауль (Депай, 86), Коке, Ліно (Моліна, 46), Грізманн (Ньїгес, 89), Мората (Аспілікуета, 89).

Стадіон «Эстаді Монтіліві» (Жирона, Іспанія)

ЖИРОНА - АТЛЕТІКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»

Коментарі