Костюк і Калініна розповіли, як справляються з джетлагом

Українські тенісистки під час подорожей часто стикаються зі зміною часових поясів

Українські тенісистки Марта Костюк та Ангеліна Калініна розповіли WTA Insider, як вони справляються зі зміною часових поясів протягом сезону.

Марта Костюк: «Неважливо, наскільки втомленим ви себе почуваєте, наприклад, якщо це такий вид джетлагу, коли ви не можете встати з ліжка вранці, прокиньтесь тоді, коли ви зазвичай прокидаєтесь, і одразу ж вирушайте на тренування. Ви активізуєте свої гормони, щоб прокинутися, і залишитеся бадьорими до самого вечора.

Ще одна порада: якщо ви не можете заснути ввечері, поїжте раніше, щоб ваше тіло почувалося більш втомленим перед сном, і ви дійсно проспали всю ніч. В іншому разі ви перетравлюватимете їжу половину ночі і не зможете повністю відновитися. Тож якщо ви хочете лягти спати о 9, їжте о 4».

Ангеліна Калініна: «У мене немає ніякого секрету, крім мелатоніну. Він допомагає перші три дні, а потім я можу спати сама. Крім того, намагайтеся спати в один і той самий час щодня. Якщо будуть стрибки, це не спрацює. Я намагаюся лягати о 9, і через три-чотири дні я входжу в ритм».

Володимир Клепач Джерело: WTA
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 23:23 2

Арбітри почали масово відмовлятися від призначень на матчі