«На рівні з Холандом та Кейном». Іспанське ЗМІ у захваті від Артема Довбика

Іспанське видання AS порівняло українського нападника «Жирони» зі світовими зірками

«Артем Довбик, бюджетний форвард, який дивує футбольний світ». Такий заголовок іспанське видання AS обрало для статті про українського нападника «Жирони».

Журналіст Марк Бернад Суельвес у своєму матеріалі порівнює Артема зі світовими зірками та захоплюється неймовірною роботою «Жирони» на трансферному ринку:

«Здавалося складним, якщо не неможливим, що в «Жироні» з'явиться бомбардир, який затьмарить Крістіана Стуані. Але Артем Довбик на шляху до історичних сезонів, рекордів легендарних гравців, на шляху до того, аби стати одним з них. Він вже є одним з найкращих бомбардирів Ла Ліги, відстаючи від Джуда Беллінгема усього на 3 голи.

Цифри Довбика підносять його до числа найкращих «дев'яток» Європи, на рівні з Холандом та Кейном. Він ненажерливий. 50% його ударів летить у площину, а 53% з них закінчуються голами.

«ПСЖ» придбав Коло Муані за 90 мільйонів, але той забив лише 4 голи в чемпіонаті. У Каріма Бензема в «Аль-Іттіхаді» всього 9 забитих м'ячів. «Жирона» придбала 70% прав на Довбика усього за трохи більше 7 мільйонів євро, змусивши вболівальників забути про колишнього лідера клубу Таті Кастельяноса.

Попереду у Артема є шанс побити рекорд Крістіана Стуані за кількістю голів у першому колі (12). Наразі у Довбика 10 забитих м'ячів, але в нього ще є 2 матчі - проти «Бетіса» та «Атлетіко».

Раніше повідомлялося, що завдяки дублю у ворота «Алавеса» Артем Довбик потрапив в унікальний топ голеадорів Ла Ліги у ХХІ столітті.

Дмитро Вербинський Джерело: AS
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 00:07 0

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться 18 травня у Саудівській Аравії.

Коментарі