Відбилися. Манчестер Юнайтед відібрав очки у Ліверпуля

Ліверпуль мав тотальну перевагу протягом практично всього матчу

У неділю, 17 грудня, «Ліверпуль» та «Манчестер Юнайтед» зустрілися у матчі 17-го туру Англійської Прем'єр-ліги.

З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що команда Еріка тен Хага в першу чергу приїхала на «Енфілд», щоб не програти. «Червоні дияволи» вибрали захисний варіант ведення гри. Гості діяли без яскраво вираженого форварда. Хойлунн, який номінально займав цю позицію, грав більше в центрі поля, ніж на вістрі атаки. У першому таймі тотальною територіальною перевагою володіли підопічні Юргена Клоппа. «Манчестер Юнайтед» майже весь ігровий час проводив на своїй половині поля, вийти з якої було дуже важко. Однак господарі створили обмаль гольових моментів. Запам'ятався удар головою у виконанні ван Дейка - Онана відбив м'яч, який летів під поперечину. Ще в одному моменті Онана намагався забрати м'яч до рук після навісу, але наштовхнувся на спину Гравенберха та випустив м'яча. Потім голкіпер встигнув завадити Салаху завдати результативного удару.

twitter.com/ManUtd

У другому таймі ситуація на полі дещо змінилася. «Ліверпуль» продовжував тиснути, «Манчестер Юнайтед» відбивався, але частіше ходив в атаки. Дві з них були дуже небезпечними. У першому епізоді Гарначо отримав передачу від Мейну, увійшов до штрафного майданчика, але в останній момент Арнольд завадив завдати удару. У другому - Хойлунн не зміг результативно завершити вихід сам на сам. Це був найнебезпечніший момент у матчі.

«Ліверпуль» продовжував багато бити по воротах, але більшість ударів блокувалася гостями. Загалом господарі завдали 34 удари, але лише вісім прийшлися у площину воріт. Онана у цьому матчі не помилявся. Щодо небезпечних моментів, то варто згадати, як на 66-й хвилині Арнольд після передачі від Салаха пробив приблизно з 18 метрів - м'яч зачепив стійку воріт і вилетів за межі поля. Через чотири хвилини Салах з правого краю штрафного майданчика пробив в дальній кут - Онана у стрибку відбив. На 76-й хвилині Нуньес був з м'ячем у штрафному майданчику, але пробити по воротах він не зміг. М'яч відскочив до партнера, після удару якого Онана врятував МЮ.

«Ліверпуль» втратив очки та лідерство в чемпіонаті. Після 17-го туру очолює чемпіонські перегони «Арсенал», який набрав 39 очок. «Ліверпуль» і «Астон Вілла» мають по 38 залікових балів. «Манчестер Юнайтед» вперше в поточному розіграші АПЛ зіграв унічию. Команда з 28 очками посідає сьоме місце в турнірній таблиці.

Англійська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Ліверпуль» - «Манчестер Юнайтед» - 0:0

Попередження: Нуньес (21), Ендо (45+2) - Мейну (27), Амрабат (35), Шоу (88), Рашфорд (90+2).

Вилучення: Далот (90+4).

«Ліверпуль»: Алісон, Александер-Арнольд, ван Дейк, Конате, Цімікас, Собослаї (Гомес, 61), Ендо, Гравенберх (Гакпо, 61), Салах, Нуньес (Елліотт, 78), Діас (Джонс, 78).

«Манчестер Юнайтед»: Онана, Шоу, Варан, Еванс, Далот, Амрабат, Мактоміней, Мейну (Межбрі, 82), Гарначо (Рашфорд, 71), Хойлунн, Антоні (Пелльїстрі, 82).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль).

ЛІВЕРПУЛЬ - МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Брусенцов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 09 травня 2024, 19:51 11

Мегафайт відбудеться 12 травня

Коментарі