Кривбас – зимовий чемпіон, Шахтар та Динамо – лідери за втраченими очками

Найцікавіші події 17-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Останній «зимовий» тур УПЛ вийшов неповним: гра ЛНЗ та «Минаю» перенесена на пізніше. Чемпіоном першої частини сезону став «Кривбас». Стільки ж очок - 34 - і у «Дніпра-1», який у центральному матчі туру зіграв унічию з «Поліссям». Чинний чемпіон - «Шахтар» - не зазнав проблем із «Вересом». Здобуло перемогу і «Динамо» - у дербі проти «Оболоні». «Помаранчево-чорні» та «біло-блакитні» йдуть на зимові канікули лідерами за втраченими очками.

Перенесення туру

І знову тур неповний. Поєдинок ЛНЗ - «Минай» мав відбутися дев'ятого грудня, але буде зіграний вже наступного року. Причина досить тривіальна. Газон стадіону у Черкасах не має штучного підігріву, а грати на промерзлому полі дуже травмонебезпечно. Господарі намагалися знайти інший стадіон, але не вдалося: «Динамо» відмовило. «Минай» та дирекція УПЛ були не проти перенесення гри.

Матч туру

Перемога будь-якого із суперників матчу «Полісся» - «Дніпро-1» виводила б його у зимові чемпіони. Але, як часто буває у подібних випадках, гра завершилася внічию. Хоча не можна сказати, що суперники діяли з оглядом на тили. Швидше з оглядом на чужі ворота, але в підсумку захист виявився сильнішим за напад.

Гості виглядали краще: і забили першими, і більше створили біля чужих воріт. Але «завдяки» колективній помилці пропустили випад Тейлора, а відігратися не вистачило сил.

Нічия - мабуть, закономірний результат цього поєдинку. Але вона явно на користь «Кривбаса». Та й «Шахтаря» з «Динамо».

Подарунок туру

Не краватка, але й не перемога. У день матчу «Полісся» - «Дніпро-1» головному тренеру дніпрян Юрію Максимову виповнилося 55 років. Його підопічні намагалися зробити наставнику подарунок у вигляді перемоги, але не склалося: лише нічия. Проте сам ювіляр після матчу не мав претензій до своїх гравців. За словами тренера, вони зробили все, що могли.

СК Дніпро-1. Юрій Максимов приймає вітання від Юрія Калітвінцева

Гол туру

Шикарний м'яч забив у ворота «Вереса» півзахисник «Шахтаря» Зубков. Олександру вдався дальній і точний удар із правого флангу у дальню дев'ятку. Рідкісна краса. І без жодних шансів для голкіпера. Навіть наставник «Вереса» Сергій Лавриненко оцінив «красу гри». За його словами, цей гол - «рівня Ліги чемпіонів».

Пенальті туру

За що Монзуль призначила пенальті у ворота «Вереса» у грі проти «Шахтаря», можна навіть не здогадуватися: все одно вгадати не вдасться. Шевченко зіграв рукою? Та ні, було чітко видно, що м'яч потрапив захиснику куди завгодно, але не в руку (за визнанням самого Євгена - в «п'яту точку»). Чому в справу не втрутився ВАР - питання також відкрите.

Ну, який пенальті - таке й виконання: Зубков не зміг переграти Паста.

Камбек туру

Поступаючись 0:2 в гостях «Кривбасу», чинний бронзовий призер - «Зоря» - зумів уникнути поразки. Господарі дуже швидко повели у рахунку - вже у дебюті зустрічі відзначився Кожушко. Під завісу першого тайму Понедєльник забив другий гол. Здавалося, що «Кривбас» уже не проґавить перемогу. Але це лише здавалося.

Герреро чудовим ударом забив «гол у роздягальню». Після перерви господарі намагалися більше грати на утримання рахунку. Не втримали: Батагов рахунок зрівняв.

Промах туру

Як не потрібно грати в атаці - наочно продемонстрував форвард «Кривбаса» Кожушко у середині другого тайму матчу проти «Зорі». Олег вийшов «на побачення» з голкіпером, обіграв його, але ворота були під кутом, нападник не захотів ризикувати, а змістився в центр і лише тоді пробив. Метрів із двох. Але на біду Кожушка, захисник уже встиг повернутись і заблокував удар. А чому нападник не віддав м'яча на вільного Кузика - теж велике питання.

«Фігаро» туру

У грі проти «Руха» форвард «Ворскли» Степанюк відзначився одразу у кількох іпостасях. На 79-й хвилині матчу Руслан заробив жовту картку за симуляцію. Через чотири хвилини він забив м'яч, зрівнявши рахунок у грі. А за дві хвилини знову отримав попередження, яке автоматично забарвилося в червоний колір.

Слова туру

Безвиграшна чотириматчева серія «Чорноморця» перервалася у грі проти «Колоса». Команда Романа Григорчука мінімально перемогла 1:0, і наставник «моряків» розповів після гри, що відчуває: «Задоволення та гордість за своїх футболістів. Бо це було у цій ситуації головним. Причому не просто виграти, а граючи з вірою у свій стиль, у саму гру та її побудову. І я повторю, що сказав перед цим у роздягальні хлопцям та під час флеш-інтерв'ю: всім футболістам говорю «Браво!» і «Дякую!», тому що вони просто молодці».

Розгром туру

Іноді і палиця стріляє. Точніше, «Олександрія». Команда, яка шукала свою гру протягом практично усієї першої частини сезону, часто потрапляла в халепу. Але останній тур перед зимовою перервою провела на «відмінно». Підопічні Ротаня в гостях розгромили «Металіст-1925» - 3:0. І навряд чи в даному випадку потрібно наголошувати на тому, що олександрійці половину другого тайму грали в більшості. Вони були помітно кращими за суперника і в рівних складах.

Щитки туру

Півзахисник «Олександрії» Плакса забив два м'ячі у ворота «Металіста-1925». Після першого гола Родіон показав на камеру свої щитки. Там було написано таке: «Поверніть Героїв «Азовсталі».

Дербі туру

У столиці зустрілися дві київські команди - «Динамо» та «Оболонь». Незважаючи на відчутну різницю у класі, матч вийшов завзятим. І жорстким. Можна сказати грубим. На двох команди напрацювали на дев'ять попереджень. І два вилучення. Обидві червоні картки - у пасиві «пивоварів».

Незважаючи на те, що підопічні Шовковського мали чисельну більшість вже у дебюті зустрічі, відкрити рахунок їм вдалося лише у середині другого тайму. Під завісу матчу Ванат реалізував пенальті.

Поки що під керівництвом Шовковського «Динамо» не втрачає балів. І разом із «Шахтарем» йде зимувати лідером за втраченими очками.

Визнання туру

Офіційний сайт «Динамо» інформує, що Олександр Шовковський втратив приставку «в.о.» наставника «біло-синіх». Відтепер СаШо - повноцінний головний тренер «Динамо».

ФК Динамо. Олександр Шовковський

Символічна збірна туру

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 23:17 0

12 травня королівський клуб влаштував чемпіонський парад у Мадриді

Коментарі