ІВАЩЕНКО – про арбітрів-жінок: «Не встигають, потребують підказок»

Головний тренер «Оболоні» ризикує нарватися на неприємності за свої висловлювання

Головний тренер столичної «Оболоні» Валерій Іващенко розкритикував суддівство у вітчизняному футболі загалом та практику залучення жінок-арбітрів до роботи на матчах вищого дивізіону.

«Кожен тур із суддівством якісь скандали, непорозуміння. Судді надто часто в центрі уваги. Підключають жінок до суддівства, як, наприклад, до нашої гри 11 листопада з «Ворсклою» (матч судила Христина Козорог. - Прим.). Це логічно, жінки не встигають за ритмом важкого чоловічого футболу. Не бачать моментів, не встигають за епізодами, потребують підказок.

Такі моменти вибивають із колії. Могли б працювати у жіночому футболі. Темп інший, інша фізіологія, інші швидкості. Зіткнення, підкати, інші нюанси - краще судив би суддя, що відчуває футбол, який грав у нього. За книгою дивитися на моменти - це неправильно», - заявив Іващенко у коментарі «Українському футболу».

Після таких висловлювань наставник ризикує заробити дискваліфікацію на майбутні поєдинки своєї команди. Подібний прецедент уже був із форвардом «Динамо» Владиславом Ванатом, який розкритикував після гри з «Інгульцем» Катерину Монзуль, після чого отримав триматчеву дискваліфікацію за сексистські висловлювання.

Юрій Вишневський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:30 1

Відбуваються останні раунди суперфайту за титул абсолютного чемпіона

Коментарі