Дніпро-1 – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чергове випробування для незміцнілого колективу Максимова

У понеділок, 27 листопада, у Дніпрі на стадіоні «Дніпро-Арена» відбудеться матч п'ятнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють дніпровський «Дніпро-1» та одеський «Чорноморець». Стартовий свисток рефері Катерини Монзуль із Харкова пролунає о 17:00 за київським часом.

Дніпро-1


Усі чудово пам'ятають, як дніпровський «Дніпро-1» розпочинав сезон ще кілька місяців тому. Команда під керівництвом Олександра Кучера демонструвала жахливий футбол, встановила абсолютний антирекорд кваліфікацій єврокубків, вилетівши з усіх трьох турнірів, після чого досить довго не могла відірватися від дна турнірної таблиці УПЛ.

Але потім, транзитом через Валерія Городова, керування основною командою перейшло до Юрія Максимова й над Дніпром зійшло сонце. Це лише на початку шляху новий наставник оступився на «Колосі» (1:1), після чого тягнув переможну серію з п'яти матчів у чемпіонаті аж до вкрай невдалого регіонального дербі на полі криворізького «Кривбаса» (0:3). Тоді всі зійшлися на тому, що команда просто не витримала графіку з чотирьох матчів за два тижні, дозволивши собі в чомусь виявити слабкість.

Напевно, це був найбільш тверезий підхід до оцінки тієї ситуації, оскільки надалі СК знову опинився на коні. І не просто в матчах проти якихось представників середини турнірної таблиці, а проти міцних «Руха» (2:0) і «Шахтаря» (3:1), поміж перемогами над якими на «Арені Львів» встиг навіть проскочити домашній успіх у матчі проти «Олександрії» (1:0). Але все це було до початку листопадової міжнародної перерви, а яким «Дніпро-1» повернеться після неї - велике питання. Ситуація в турнірній таблиці при цьому не змінилася - потрібна перемога, після чого можна буде знову всіх випереджати, як мінімум, на три очки.

Чорноморець


Одеський «Чорноморець» у той самий час за ходом цього сезону переживав різні періоди. І точно не найуспішнішим із них був відрізок поміж двома останніми міжнародними паузами, коли «моряки» зуміли перемогти лише в одній грі чемпіонату з трьох. Добре, що хоч у Кубку України зуміли зробити крок до півфіналу повз ослаблену луганську «Зорю» (4:1), а не то довелось би пояснювати вимогливій публіці причини такого стрімкого падіння.

І справді, «Чорноморець», із його грою на початку сезону, уже точно ніхто не очікував побачити як середняка турнірної таблиці на момент завершення першого кола в кампанії таких команд, як «Колос», «Ворскла» і ЛНЗ. Та й сам колектив Романа Григорчука, напевно, бачив себе трохи в іншій ролі. Але нічого ти не зможеш вдіяти, якщо успіхів досягати виключно на своєму полі, тоді як на виїзді «моряки» деколи демонстрували такий футбол, що й згадувати зайвий раз не хочеться.

Утім, одеську фортецю успішно зруйнував львівський «Рух» під час свого візиту в останній ігровий день перед початком міжнародної перерви (2:3), тож славна легенда відійшла у вічність. Необхідно починати абсолютно нову історію, але від чого відштовхуватися, якщо цього сезону в гостях «Чорноморець» виграв лише дві гри в чемпіонаті з семи, а в кадровому плані останнім часом спостерігаються великі проблеми. Особливо в центрі оборони, де після вилучення Ловро Гучека в минулій грі і ротації толком не залишилось.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Дніпра-1» і «Чорноморця» раніше перетиналися 5 разів у рамках Прем'єр-ліги і Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку дніпрян - 4 успішних матчі та 1 нічия. Команди востаннє грали на початку березня 2023 року, коли голи Олександра Назаренка та Артема Довбика проти м'яча Данила Алефіренка принесли СК гостьову перемогу на стадіоні «Чорноморець» (2:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 42-річна Катерина Монзуль із Харкова, яка на своєму рахунку має вже 82 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Світлана Грушко та Марина Стрілецька, а резервним арбітром відпрацює Сергій Задиран. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Анастасією Романюк, якій допомагатиме Сергій Приступа. Монзуль має досвід проведення матчу за участю «Дніпра-1» - 7 перемог і 4 поразки, тоді як із «Чорноморцем» вона перетиналася вісім разів - 2 перемоги, 3 нічиї та 3 поразки.

Орієнтовні склади


«Дніпро-1»: Волинець - Мірошниченко, Сарапій, Сваток, Адамюк - Рубчинський, Бабенко - Лєднєв, Піхальонок, Гуцуляк - Філіппов.

«Чорноморець»: Варакута - Брагару, Єрмаков, Салюк, Ухань - Шпорн, Васильєв, Кузик - Штогрін, Хадіда, Бадібанга.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі скористаються вразливістю суперників. Нашою ставкою буде позиція - Фора. «Дніпро-1» (-1).

27 листопада, понеділок

«Дніпро-1» - «Чорноморець»
Дніпро. «Дніпро-Арена». 17:00
Пряма ТБ-трансляція - платформа УНІАН ТБ
ДНІПРО-1 - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 07:01 9

Наставник збірної згадав про тяжку розмову у перерві гри з Північною Македонією

Коментарі