Христина ДМИТРЕНКО: «У мене все тільки починається»

Українська біатлоністка — про дебют на Кубку світу

Українська біатлоністка Христина Дмитренко розповіла про свій дебют на Кубку світу в змішаних естафетах на першому етапі сезону 2023/24 у шведському Естерсунді.

«Тут більше сподобалася організація, атмосфера на стадіоні. Такого мандражу у мене не було, був лише, коли чекала на свій етап у хатинці та трішки вдома. Гадала, що буде більше. Рада тут опинитися та бігати. Спілкувалася з Анною Кривонос, вона мене якось підбадьорювала. Казала, щоб я не нервувала, що все буде класно, що всі люди, вони також мандражують, як і ми всі. Гонкою я задоволена, тим, що мені добре вдалося впоратися на вогневому рубежі. А ось на трасі було важкувато, розраховувала, що буде легше за самопочуттям. Але це лише перша гонка у сезоні, ще є куди розбігатися. На скільки оцінюю свій виступ? 8.5/10. Що винесла для себе за цей старт? Для мене, коли по телевізору дивлюся, то кажуть, що тут така атмосфера страшна, щоб бігати та виступати. А як виявилося, можна конкурувати, бігати, виступати, отримувати кайф.

Розуміла передусім що треба відпрацювати на максимум для себе. Бо нам треба очки у команду, боротися за кожне місце. Бачила, як йде Ірина, як біжать спереду та позаду дівчата, і що їх потрібно доганяти та обганяти. Але сильно не робила на цьому акцент: розуміла, що потрібно відпрацювати, як я вмію та можу.

Щоб боротись так, плече до плеча, то це вперше. Ми з Анною Гандлер змагалися на Кубку IBU, і вона була сильнішою за мене. А сьогодні - у нас спершу лижі трішки підтуплювали, але потім вони розігрілися, і було добре, я змогла за нею триматися. При тому, що я не «ригала» - це був нормальний темп, з яким можна працювати. Швидка і точна робота на стрільбі? Лежачи, працювала швидко. До першого пострілу у мене така тенденція, що поки віддихаюся, то постріл може бути на 13-15 секундах. Але подальші чотири постріли я роблю швидко. А на «стійці» розуміла, що мені запасні патрони не треба, що треба відпрацювати. А за швидкострільність я якось не думала. Те, над чим працювали на тренуваннях, те й реалізували.

Завдання на сезон - стабільно виступати, підтримувати форму, яка є, розвивати себе, перевіряти, на що здатна. Бо у мене все тільки починається. Ми бігаємо контрольні змагання, тренування. Я бачила, хто як біжить та працює. Розуміла, на якому рівні я знаходжуся серед наших дівчат. А ось на таких змаганнях, серед інших дівчат - не розуміла. Треба ще працювати. Не скажу, що приїхала сюди отримувати досвід - його вже вдосталь, треба якось розкласти та зібрати себе докупи. Трішки звикнути до цих швидкостей і все буде класно», - сказала Дмитренко.

Нагадаємо, що в обох змішаних естафетах в Естерсунді українські біатлоністи фінішували в топ-10.

Олександр Шарадкін Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 21:11 17

Чоловіча збірна України посіла 5-те місце

Коментарі