Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Пенальті? Однозначної відповіді немає»

Екс-гравець збірної України – про поєдинок з Італією

Відомий український тренер Сергій Ковалець поділився враженнями від вирішального матчу відбору на Євро-2024 Україна - Італія (0:0):

- Шкода, що не здобули перемогу і не вийшли на Євро напряму. Італійці витратили чимало сил - моральних та фізичних - з Північною Македонією. Другий тайм з нами показав, що збірна України була краще готова фізично, емоційно та психологічно. Почали працювати заміни, Зубков і Сікан добре увійшли в гру. Хоча до перерви у італійців були моменти - Кʼєза пробив вище, і вихід 1-в-1. Гра у нас виходила. Італія спрацювала в кращих своїх традиціях катеначчо, особливо в другому таймі - закрилися і відстояли нічию, якої їм вистачало. Вони також прагнули здобути результат, і вони це зробили.

- Ми атакували, але не вистачило того, хто зробив би різницю. Згодні?
- Звичайно. Я очікував, що ми будемо грати активно та агресивно. І стомленість Італії - хочеш не хочеш, але грати на третій день фізіологічно важко - це даватиметься взнаки. Тож ми хотіли пресингувати високо.

- Момент з непризначенним пенальті. Ваша думка?
- Однозначної відповіді нема. Нам здається, що був пенальті, італійцям - що ні. Хоч загалом арбітр відпрацював добре.

- Чи потрібно відзначати когось з наших індивідуально?
- Думаю, потрібно говорити про командні дії - і в атаці, і в обороні команда зіграла добре. Гравці віддали усі сили. Вболівальники не побачили байдужості - це головне.

- Як загалом оціните цей відбірковий цикл?
- Ми обіграли Північну Македонію, обіграли Мальту. І ми добре грали проти Італії, але давайте визнавати її високий рівень.

- Які перспективи в плей-оф ви бачите?
- Думаю, все в нас буде добре. Ребров зробив системність - молодіжна, юнацькі збірні та основна працюватимуть за єдиною системою. Це потрібно було зробити і раніше, бо це є в найкращих збірних світу. Важливо, аби війна закінчилася завдяки ЗСУ. Я вже казав, два мої зяті - на передовій. Хлопці шукають нагоду дивитися за матчами збірної та наших команд в єврокубках. Завдяки ним ми можемо грати у футбол і перемагати.

Олег Дідух Джерело: УПЛ-ТБ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 15:30 87

Поєдинок головних претендентів на золоті медалі проходитиме на «Арені-Львів»

Коментарі