Україна – Італія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2024

Ми. Маємо. Перемогти

20 листопада збірна України у німецькому Леверкузені проведе останній поєдинок групового турніру у рамках відбору на Євро-2024 - проти чинних чемпіонів континенту. І так співпало, що і для нашої команди, і для італійців цей поєдинок стане вирішальним.

Україна

До матчу на «Бай-Арені» команда Реброва готувалася у польському Гданську. Збір розпочався за тиждень до поєдинку - 13 листопада.

Усі найяскравіші моменти матчів доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Цього ж дня «синьо-жовті» провели вечірнє тренування. Деякі гравці займалися на футбольному полі, а деякі - у тренажерній залі.

Наступного дня збірна України зібралася у повному складі - до її розташування прибули представники «Динамо». У повному обсязі було проведено й тренувальне заняття.

Кульмінацією підготовки «синьо-жовтих» у Гданську став контрольний поєдинок проти місцевої «Лехії». Про доцільність цього спарингу раніше було сказано багато і всякого. І головний лейтмотив цих висловлювань - нашій збірній на цьому етапі товариський матч не потрібен.

Але він відбувся.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У грі проти «Лехії», за яку, до речі, виступають троє українців - Сарнавський, Хлань та Желізко - Сергій Ребров переглянув у справі майже всіх своїх гравців.

Оскільки у грі була можливість суперникам робити одразу по десять замін, збірна України провела матч практично різними складами у першому та другому таймах.

Швидше за все, футболісти, які з'явилися на полі після перерви, і вийдуть у стартовому складі проти «Скуадри адзурри». Під питанням хіба що позиція правого оборонця - Тимчик, Конопля чи Караваєв.

А сам матч проти «Лехії» пройшов із перевагою українців, що втілилося й у підсумковий рахунок - 2:0. Забитими м'ячами відзначилися Піхальонок (у середині першої половини зустрічі) та Назарина (на початку другого тайму).

Хочеться сподіватися, що в тому матчі, який, як і було обіцяно, пройшов «за зачиненими дверима», Сергій Ребров побачив те, що й хотів би побачити у грі проти команди Спаллетті.

Добре і те, що після гри з командою з Ґданська травм та пошкоджень у нашій збірній немає.

Наступного дня після гри із «Лехією» наша національна збірна провела ще одне тренувальне заняття, а 18 листопада відбула до Німеччини. До Леверкузена наша делегація прибула транзитом через Кельн.

На полі «Бай-Арени» збірна України провела одне офіційне тренування. Після чого - «гра всього нашого життя», - так окреслив матч проти чемпіонів Європи один із лідерів збірної України Олександр Зінченко.

Getty Images/Global Images Ukraine

Італія

На відміну від нашої збірної, якій у листопадовому ігровому циклі уготовано лише один поєдинок, «Скуадра адзурра» до гри на «Бай-Арені» провела ще один офіційний матч - проти збірної Північної Македонії.

Перший матч проти цієї балканської збірної у рамках відбору на Євро-2024 став для нинішнього наставника «Скуадри» Лучано Спаллетті дебютним. Колишній головний тренер «Наполі», який несподівано вирішив взяти річну творчу відпустку, в екстреному режимі був покликаний під прапори національної команди після демаршу Роберто Манчіні.

На важкому полі в Скоп'є італійці зіграли внічию з господарями - 1:1.

Але вже у грі проти України збірна Італії виглядала набагато краще - і здобула закономірну перемогу, хай і мінімальну.

Після очікуваної перемоги над Мальтою (4:0) італійці повернули собі чіткі перспективи у боротьбі за друге місце у групі. Але виїзний поєдинок проти Англії завершився для них поразкою (1:3). І після перемог над Північною Македонією та Мальтою вже наша національна збірна розмістилася на другому місці у групі.

Однак перед лобовою грою з українцями в Італії був у «запасі» поєдинок проти тих самих незручних македонців. Була надія, що і цього разу «Скуадра» спіткнеться.

На жаль, не спіткнулася. Перед грою Спаллетті сказав, що хоче побачити збірну Італію кращою, ніж до цього поєдинку. І чинний чемпіон Європи хоч і не без проблем, але підтвердив свій статус: упевнена перемога 5:2.

Італія та Україна знову зрівнялися за очками, але за рахунок переваги в особистих зустрічах у грі в Леверкузені номінальних гостей влаштує і нічия, тоді як номінальним господарям обов'язково потрібна перемога, щоб посісти друге місце у групі та вийти на Євро напряму.

Проти спокуси грати на нічию закликає своїх співвітчизників легендарний екс-тренер збірної Італії Арріго Саккі. «Якщо гратимем на нічию, обов'язково програємо», - резюмує Маестро. За його словами, Італії потрібно атакувати й контролювати суперника.

Схоже, вразливість позиції грати на нічию відчувається не лише з боку, а й у таборі італійської збірної. Практично всі передматчеві інтерв'ю футболістів «Скуадри» наповнені бажанням грати на перемогу. Тому можна сміливо припустити, що у «півноги» підопічні Спаллетті точно не зіграють.

Особисті зустрічі

Якщо якийсь суперник і може вважатися для збірної України незручним, то це передусім збірна Італії. Опоненти провели вже дев'ять матчів, і досі збірна України не перемагала. Більше того, у всіх офіційних матчах незмінно вигравали італійці. На їхньому рахунку - сім вікторій. У двох контрольних поєдинках було зафіксовано нічиї.

Перший матч між суперниками у відборі на Євро-2024, який пройшов на «Сан-Сіро», завершився перемогою господарів - 2:1.

Прогноз на протистояння

Дуже багато проти нас - статистика, історія, статус опонента. Та що там статистика, якщо сам очільник УЄФА Чеферін проговорився напередодні леверкузенського матчу, що, мовляв, чемпіонат Європи без Італії - це нонсенс, і Італія повинна обов'язково перемогти Україну.

І це добре, що головний футбольний функціонер континенту не вміє тримати язика за зубами. Добре тому, що ми побачили, хто є хто. Наші хлопці його слова, напевно, також читали/чули. Отже, злішими будуть. І сильнішими.

Може, це справді добре, що наша національна команда не має запасного аеродрому у вигляді нічиєї для завоювання прямої путівки на Євро-2024. Отже, треба не озиратися на тили, і, як сказав Зінченко, провести матч життя.

І для цього у наших є всі передумови: мотивація, відмінна форма, насамперед наших «легіонерів», певні кадрові проблеми у суперника, пов'язані із травмами та грою на тоталізаторі.

Якщо національна збірна України зможе видати свою найкращу цього року гру, то їй вдасться перемогти.

Не в останню чергу через патріотичне спонукання рекомендуємо ставити на мінімальну перемогу збірної України.

Але якщо, раптом, з якихось причин «синьо-жовтим» не вдасться перемогти, і вони фінішують на третьому місці в групі, «все пропало» теж не буде. Сербія не програла Болгарії, а це означає, що збірна України має шанси пробитися на Євро-2024. Тепер уже через плей-оф.

Орієнтовні склади:

Україна: Трубін, Тимчик, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Судаков, Зінченко, Циганков, Мудрик, Довбик

Італія: Доннарумма, Дімарко, Ачербі, Гатті, Дарміан, Фраттезі, Жоржиньйо, Барелла, К'єза, Распадорі, Ель-Шаараві.

20 листопада, понеділок

Україна - Італія
Леверкузен. «Бай-Арена». 21:45
Пряма ТБ-трансляція - MEGOGO
УКРАЇНА - ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВАЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА
Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)
Прогноз Sport.ua - 1:0
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 06:12 2

Калле Зауерланд оцінив перемогу українця

Коментарі