«Наш футбол котиться в прірву». Ворскла хоче змінити чемпіонат України

У Полтаві мають намір провести реорганізацію

Віце-президент «Ворскли» Олег Лисак зізнався, що у полтавського клубу є пропозиція щодо реорганізації національного чемпіонату, щоб уникнути його подальшої, на думку ворсклян, деградації.

«Наш футбол котиться в прірву. Я з понеділка [20 листопада] писатиму листи, щоб створити чемпіонат U-23. Як раніше, не вийде - тому що якщо робити окремі команди U-19 і U-21, то витратна частина клубів за сезон зросте щонайменше до 400 тисяч доларів або євро.

Нам потрібно ухвалити рішення щодо створення U-23, а після цього сезон грати U-18, щоб команди U-19 мали можливість грати в Юнацькій лізі УЄФА. Я маю на увазі, що нам потрібно зробити продовження дитячо-юнацьких шкіл не до U-17, а до U-18, а наступна команда буде U-23. Цей турнір зможе відбиватися. Також в U-23 зможуть відновлюватися після травм гравці першої команди.

U-19 грає перед першою командою, а U-23 гратиме наступного дня після головної. Тоді футболісти юніорської та першої команди, які не брали участі в матчах, зможуть зіграти за U-23», - розповів Лисак.

Як відомо, зараз УПЛ проводить основний чемпіонат України, а також чемпіонат країни серед команд U-19. «Ворскла» в таблиці Української Прем'єр-ліги посідає 9-те місце з 18 очками, а в юнацькому чемпіонату полтавська команда на 10-й позиції, маючи 16 пунктів.

Юрій Остроумов Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 21 травня 2024, 08:00 2

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі