Італія – Північна Македонія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 17 листопада о 21:45 за Києвом

17 листопада на «Стадіо Олімпіко» (Рим) пройде матч 9-го туру кваліфікації на Євро-2024, в якому збірна Італії зустрінеться зі збірною Північної Македонії. Поєдинок розпочнеться о 21:45 за київським часом.

Італія

Команда минулого турніру змогла виграти титул чемпіона Європи. Але Роберто Манчіні, який досяг цього, вже залишив посаду головного тренера. До того ж він встиг програти кваліфікацію на мундіаль, поступився в півфіналі Ліги Націй влітку, а також вдома поступився Англії в березні вже в нинішньому відборі... Після чого відбув до Саудівської Аравії. Його наступник, Спаллетті, почав з осічки у вигляді 1:1 якраз проти македонців у Скоп'є. Але після цього Скуадра Адзурра зуміла зібратися та видати кілька важливих результатів. Спочатку вона впоралася з головним переслідувачем, Україною, закінчивши 2:1 вдома. А потім розгромили мальтійців 4:0. Ось тільки минулого туру були 1:3 в Англії, через що поки не закрили питання про вихід на Євро. Наразі треба перемагати, щоб на вирішальний поєдинок, гостьовий проти жовто-синіх, виходити з перевагою в особистих зустрічах над суперником.

Північна Македонія

Збірна останнім часом помітно додала у класі. Насамперед, вона добилася права дебютувати на Євро. А потім була другою у своїй групі відбору на чемпіонат світу, після чого вибили у виїзному стиковому поєдинку саме Італію. Втім, і на континентальний турнір леви пробивалися за рахунок пільгового шляху Ліги Націй, де стали найкращими серед аутсайдерів, і на чемпіонат світу так і не вийшли, поступившись Португалії у вирішальному раунді. Наразі вдалося обіграти двічі аутсайдера групи, Мальту. Але сильнішим програвали, з єдиним винятком: вдома завдяки пізньому голу Барді звели до 1:1 прийом Італії.

Статистика особистих зустрічей

Македонці стали непростим супротивником для сусіднього гранда. Вони не програють ось уже тричі: пара нічиїх та згадана перемога у плей-оф за вихід на минулий чемпіонат світу.

Прогноз

Букмекерські контори ставлять на довгоочікуваний реванш італійців. Але їм ще потрібно сили заощадити на вирішальний матч з Україною. Отже використовуємо ставку на тотал менше 3,0 голів (коефіцієнт - 1,78).

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 травня 2024, 12:06 0

Грандіозних закупівель саудити робити не збираються, але кілька топ-трансферів здатні здійснити

Коментарі