Олег КУЗНЄЦОВ про Кревсуна: «Не можемо стежити за всіма гравцями»

Головний тренер зібрної України U-19 – про невиклик Данила Кревсуна

Головний тренер збірної України U-19 Олег Кузнєцов прокоментував невиклик до команди півзахисника німецької «Боруссії» Дортмунд Данила Кревсуна.

- Хотілося б запитати про Данила Кревсуна з «Боруссії» Дортмунд U-19, адже вчора після оголошення списку ця тема набрала розголосу. Які загалом причини цього рішення?

- Просто ми не можемо за всіма гравцями стежити. Дійшла до мене інформація тільки буквально 2 тижні тому, коли ми вже склали всі списки. Ми просто нічого не знали про цього гравця.

- Загалом в молодіжних чемпіонатах Німеччини виступає багато українців. Можливо, вже відбулася якась робота, щоб активізувати скаутинг у цьому регіоні?

- Ще раз кажу - нам важко за цим стежити. Зараз тільки з серпня за ініціативою іспанського тренера молодіжної збірної зробили такий інститут скаутів. Тобто за кожною юнацькою командою закріплена певна людина, скаут, який повинен стежити. І в Україні за гравцями певного віку, і за кордоном. Тому тільки почали цим займатися. Ще раз кажу, що ми не можемо охопити все. Та інформація, яка доходить до нас - ми нових гравців запросили на цей збір. Я знаю, що і в Польщі багато, і в Угорщині, по всій Європі багато футболістів. Але ми фізично не можемо їх всіх подивитися. Одна річ - дивитися те, що надсилають і мені, і на службу, нарізки якісь. Але там нічого не видно та нічого не зрозуміло. Якби була можливість якийсь збір провести в Європі та запросити, то тоді б ми подивилися багато гравців. А так, ще раз кажу, що чисто фізично не можемо.

- Також цікавить ситуація щодо Андрія Фірмана з «Ювентуса». Минулого року ви його викликали у збірну U-17, але зараз в U-19 він не проходить. Які причини у цьому випадку?

- Також, ще раз кажу, ті люди, які рекомендували - ми прислухалися до них, брали на еліт-раунд в Італію їх. Тобто вони до цього з нами жодних товариських турнірів не проводили. І судячи з того, що ми бачили, в Італії вони не особливо нам допомогли. Той же Фірман, потім ще був з «Мілана», чи… не пам'ятаю зараз вже, один в «Ювентусі», один в «Мілані». Але я не сказав би, що вони були на голову вище футболістів, які грають в Україні. Ми за ними стежимо, але на сьогоднішній момент вважаємо, що на їхні позиції є сильніші гравці в Україні.

Олександр Шарадкін Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 10:25 0

Обидва відвідають поєдинок Усик – Ф'юрі

Коментарі