Адріан ПУКАНИЧ: «Шахтар дуже зразково провів перший тайм»

Ексгравець збірної України – про переможну гру «Шахтаря» з «Барселоною»

В німецькому Гамбурзі футболісти «Шахтаря» в черговому поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів взяли гору над «Барселоною» (1:0).

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України та «Шахтаря» Адріан Пуканич поділився своїми враженнями від протистояння в Німеччині:

- Вже перший поєдинок цих команд в Барселоні в жовтні дав підстави сподіватися, що в повторному протистоянні в Гамбурзі «гірники» зможуть дати бій гранду світового футболу й навіть не програти.

- Напередодні гри яким вам бачилось протистояння «Шахтаря» з «Барселоною»?
- Думав, що було би добре не програти. Але донеччани перевершили всі сподівання. Вони довели, що за максимальної мотивації, впевненості в своїх силах, взаємодії можна перемагати навіть уславлену «Барселону». Мабуть, справді, «Барселона» поки вже не та що була в минулі роки, про що свідчать її непереконливі виступи навіть в Ла Лізі, але це вже проблеми каталонців.

- А з появою біля керма «Шахтаря» Маріно Пушича ви помітили якісь зміни в тактиці?
- Про це ще зарано говорити. Поки що балканський фахівець обіцяв, що «гірники» будуть діяти сміливіше й дотримав слова. Так, «Барселона» мала перевагу в контролі м'яча, але вона не була такою тотальною, як раніше. Як на мене, номінальні господарі зразково провели перший тайм, чітко вибігали в атаки і награли на гол.

Та чим найбільше «Шахтар» потішив, так це надійністю в обороні. «Гірнякам» вдалося нейтралізувати бомбардира гостей Левандовського, який перебував на «голодному пайку» без флангових передач своїх партнерів. Слід відзначити й фізичну готовність донеччан, що допомагала їм діяти щільно, встигати з підстраховкою.

І ще «гірники» діяли більш розкуто, не боялися помилитися. Загалом, їхня гра справила цілісне враження й дозволила взяти гору над «Барселоною» і впоратися з завданням-мінімум: навесні продовжити виступи, принаймні, в Лізі Європи.

- Але ж ще не все втрачено й в Лізі чемпіонів.
- Як кажуть, надія вмирає останньою. І якщо «гірникам» вдалося перемогти непереможну до цього «Барселону», то чому б цього не зробити і в матчі з «Порту»?

Раніше європейський футбольний союз підбив підсумок матчу 4-го туру групової стадії Ліги чемпіонів між донецьким «Шахтарем» і «Барселоною», назвавши найкращого гравця.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 06:23 11

Sport.ua представляє анонс 7-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET