Він шокував Джоковича на USO. Американця дискваліфіковано на 18 місяців

Джексон Бруксбі усунений на 1,5 роки за порушення антидопінгових правил

Американського тенісиста Дженсона Бруксбі тимчасово відсторонено за порушення антидопінгових правил.

Справа в тому, що 22-річний спортсмен тричі на рік не надав допінг-контролю коректну інформацію про своє місцезнаходження та пропустив позазмагальні перевірки.

Дискваліфікація колишньої 33-ї ракетки світу відраховується з 5 липня 2023 року і триватиме до 4 січня 2025 року. Бруксбі має 21 день, щоб подати апеляцію до CAS.

«Я ніколи в житті не приймав заборонені речовини і чесно та відкрито співпрацював із ITIA під час розслідування.

Розумію, що це мій обов'язок, так що я буду вчитися і рости. Я прийняв те, що пропустив два тести зі своєї вини, але, як і раніше, наполягаю, що тест, пропущений 4 червня 2022-го, враховувати не можна. Того дня я провів всю виділену для тесту годину у своєму номері у готелі. Він був заброньований на ім'я мого фізіотерапевта (який жив зі мною), тому що ATP виділила мені номер лише з 4 червня.

З 4 червня номер був зареєстрований на мене, але я ще кілька днів до цього просив додати моє ім'я - і навіть дав свій паспорт на стійці реєстрації, коли мені знадобився новий ключ. Чомусь уранці 4 червня працівники готелю сказали допінг-офіцеру, що я ще не заселився. Але при цьому йому показали комп'ютер, де мені вже було виділено номер.

Допінг-офіцер не став дзвонити в номер, тож я не знав про його прихід. Він дзвонив мені на мобільний (у якого було вимкнено звук) протягом останніх 4 хвилин виділеної години. Якби допінг-офіцер зателефонував у номер, я б точно здав усі аналізи, бо мені нема чого приховувати. Я маю намір оскаржити це рішення у CAS.

У вівторок увечері я взяла пробу за кілька годин до того, як ITIA оголосила про дискваліфікацію. Людина, яка ухвалила це рішення, взагалі не думає про психологічне здоров'я гравців.

Це мій п'ятий тест з березня 2023 року, включаючи один, який я здав за межами годинного вікна. Жоден із них не був позитивним», - написав Бруксбі в Instagram.

У 2021 році Дженсон несподівано виграв 1-й сет у Новака Джоковича в 1/8 фіналу US Open, проте все одно програв матч, поступившись у наступних 3 сетах.

Данііл Агарков Джерело: International Tennis Integrity Agency
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 18 травня 2024, 13:40 2

Ілля вперше за 7 місяців зіграв у матчі за титул на турнірі такої категорії