Йожеф САБО: «Яремчук ніякий, ніде не грає»

Екс-тренер збірної України – про перемогу над Північною Македонією

Колишній головний тренер збірної України Йожеф Сабо поділився враженнями від матчу відбору на Євро-2024 проти Північної Македонії (перемога 2:0):

«У перші тридцять хвилин поєдинку наші футболісти грали добре. Навіть дуже добре. Вони і перевагою володіли, і м'яч забили, і ще були моменти для взяття воріт. А от потім як відрізало. Північномакедонці після цього мали три виходи на нашу «рамку» - і якби не Трубін, то я навіть не знаю, чим би все в підсумку закінчилося.

Наш голкіпер - молодець, просто молодець! Другий тайм виявився схожим з останньою п'ятнадцятихвилинкою першого: він розпочався з чергового виходу сам на сам із Трубіним. І добре, що він відбив м'яч ногою, коли гравець збірної Північної Македонії з правого боку загрожував воротам. Після цього наша збірна тільки захищалася, граючи на контратаках. Однак у неї нічого не виходило, хіба що було один-два моменти. А ось біля воріт збірної України було небезпечно, і не раз.

Хотів би сказати про гру в обороні. Зокрема, про центрального захисника Матвієнка. Він не відбирає м'яч. Та й крім нього, дуже багато наших гравців не відбирають. Крім Степаненка, я не бачу нікого в середній ланці, хто міг би цим компонентом уміло володіти. Миколенко відбирає, Конопля, Забарний - і все. Більше нікому відбирати. Сєвєромакедонці часто під час своїх атак прямо заходили в наш штрафний і немов отримували подарунок: на, забивай! Та не можна так грати в обороні, це ненормально! Треба вміти відбирати м'яч.

А щодо атаки ось що скажу. Вийшов замість Довбика на заміну Яремчук. Та він ніякий! Він толком ніде не грає, переходячи з команди в команду. Запросив його Сергій Ребров у збірну, але він не вражає. Просто ніякий. Фактура у хлопця атлетична, але так, як його колега за амплуа Довбик, грати він не може. Той уміє закрити м'яч корпусом, уміло ним розпорядитися, за першої нагоди пробити. А в Яремчука раз по раз м'яч суперники забирають. Варто було цьому нападнику опуститися нижче, як адресовану йому передачу одразу ж втрачає. Так бути не повинно».

Олег Дідух Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 12 травня 2024, 15:43 16

Даяна не змогла зупинити другу ракетку світу в Римі

Коментарі