Юрій Анікєєв та Вікторія Мотрічко стали чемпіонами світу з шашок-100

Яскравим тріумфом українських спортсменів завершився ЧС-2023 у Кюрасао

Міжнародні гросмейстери з України Юрій Анікєєв та Вікторія Мотричко здобули золоті медалі на чемпіонаті світу з шашок-100, який пройшов у Кюрасао з 28 вересня по 13 жовтня.

У чемпіонаті світу взяло участь 20 чоловіків та 16 жінок, які відібралися у головний турнір року за результатами сезону.

Лідер української збірної Юрій Анікєєв з Харкова впевнено пройшов турнір без поразок, виграв 7 партій, зіграв унічию 11 поєдинків та набрав 25 очок із 36 можливих.

Артем Іванов, який представляє Івано-Франківськ, набрав 22 очки та посів високе 6-те місце у боротьбі з представниками Нідерландів.

Вікторія Мотрічко з Одеси переконливо довела, що є першим номером світового рейтингу. У її активі - 8 перемог, 7 нічиїх, 23 очки з 30 та головний жіночий трофей ЧС-2023.

Бронзову медаль здобула Олена Коротка (Кам'янське), набравши 19 очок. Вона виконала норматив міжнародного гросмейстера.

Таким чином, в активі українців - три медалі (2-0-1) із шести, розіграних на чемпіонаті світу, і це великий успіх української школи шашок.

Для Анікєєва та Мотрічко це перший світовий титул у шашках-100, хоча раніше вони неодноразово ставали чемпіонами світу в шашках-64.

У чемпіонаті світу не брали участі спортсмени з росії та білорусі, які були дискваліфіковані Всесвітньою федерацією шашок (FMJD) через військове вторгнення в Україну.

Чемпіонат світу 2023 з шашок-100

Віллемстад (Кюрасао), 28 вересня - 13 жовтня

Чоловіки (турнірна таблиця)

Жінки (турнірна таблиця)

Юрій Анікєєв (праворуч)

Артем Іванов (ліворуч)

Вікторія Мотрічко (ліворуч)

Юрій Анікєєв та Вікторія Мотрічко

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 14:49 9

Вінгер «Челсі» прокоментував своє пошкодження

Коментарі