Україна – Північна Македонія. Прогноз і анонс відбіркового матчу Євро-2024

Чи є ким замінити Циганкова і Ярмоленка?

14 жовтня на стадіоні Epet Arena у Празі відбудеться кваліфікаційний матч чемпіонату Європи 2024 року між національними збірними України та Північної Македонії. Початок зустрічі - о 16:00 за київським часом.

Україна

Команда Сергія Реброва у вересні непогано відіграла матчі проти Англії та Італії, хоча й зуміла заробити лише одне очко. Проте і цього наразі достатньо, щоб зберігати видимі шанси на одну з двох путівок до фінального раунду Євро-2024. До Праги збірна України прибула з кадровими проблемами. З ладу вибули обидва основні праві вінгери: легіонер «Жирони» Віктор Циганков зазнав травми двоголового м'яза стегна правої ноги, гравця «Динамо» Андрія Ярмоленка прооперували в Барселоні. Ймовірно, на цій позиції зіграє Олександр Зубков, але можливі й інші більш несподівані варіанти.

За день до матчу стало відомо, що в майбутній зустрічі не зможе зіграти Сергій Кривцов, але в загальну групу повернувся Денис Попов. Також Ребров підтвердив, що пошкодження Михайла Мудрика з «Челсі» виявилося не надто серйозним, він зможе допомогти команді.

Після 5 із 8 зіграних матчів збірна України має 7 очок. Стільки ж у Італії та Північної Македонії. Але італійці зіграли на один матч менше, хоча попереду в них ще гра в Англії. У нас після гри з македонцями зустріч із Мальтою та очне протистояння зі Скуадрою 20 листопада в номінально домашньому Леверкузені.

Північна Македонія

Команда Благоя Мілевські 6 зі своїх 7 очок у турнірній таблиці набрала в протистоянні з мальтійцями, а також зуміла не програти італійцям у домашній зустрічі. Завдяки результату саме того матчу з фаворитами інтрига в цій групі настільки закручена. Хоча, дивлячись на календар наших суперників, стає зрозуміло, що їхні шанси на друге місце доволі примарні. Після виїзної гри з Україною їм потрібно зіграти на виїзді з Італією і прийняти вдома Англію. Навіть якщо хлопці Гарета Саутгейта на той час уже достроково стануть першими, то самій Північній Македонії до останньої зустрічі ще потрібно зберегти теоретичні шанси. У будь-якому разі, в суботу, в сьомому турі групового етапу, в нашій групі поки нічого остаточно вирішитися не може.

Історія протистоянь

За останні роки це буде вже третя зустріч України та Північної Македонії. На Євро-2020 ми обіграли цю команду на груповій стадії. Після ударного першого тайму друга половина зустрічі була не дуже хорошою з боку синьо-жовтих, але все завершилося благополучно. Кардинально протилежний сценарій вийшов у цьому відбірковому циклі, коли ми горіли 0:2 після першого тайму в Скоп'є. Після беззубої гри в атаці в перші 45 хвилин у другому таймі вдалося показати відмінну реалізацію і з п'яти моментів (0,9 xG у сумі) вичавити потрібні три голи для перемоги. У відборі до Євро-2016 ми двічі обіграли Північну Македонію, не пропустивши.

Прогноз

Букмекери вважають збірну України фаворитами, це зрозуміло. за Реброва команда виглядає цілісним колективом, і в грі зрозуміла тренерська задумка, яку гравці намагаються втілити на полі. Без Циганкова і Ярмоленка забивати буде важче, перемога в один м'яч - досить імовірний сценарій.

Орієнтовні склади:

Україна: Бущан, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Судаков, Зінченко, Мудрик, Зубков, Довбик.

Північна Македонія: Шишковскі, Манев, Мусліу, Серафімов, Дімоскі, Алімі, Адемі, Аліоскі, Барді, Міовскі, Елмас.

14 жовтня, субота

Україна - Північна Македонія
Прага. Стадіон «Epet Arena». 16:00
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс MEGOGO, регіональні канали Суспільного
УКРАЇНА - ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбитр: Славко Вінчич (Словенія)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 червня 2024, 23:25 5

Контракт підписано на 3 роки

Коментарі